کاهش اعتبارات پژوهشی توسط دستگاه‌های اجرایی ممنوع است

تشریح بودجه وزارت علوم در سال ۹۹ کاهش اعتبارات پژوهشی توسط دستگاه‌های اجرایی ممنوع است بودجه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور ۲۰۹ هزار و ۱۳ میلیارد و ۴۷۶ میلیون ریال اعلام شد. همه بودجه فناوری و نوآوری مربوط به وزارت علوم نیست و بخشی از آن مربوط به […]

تشریح بودجه وزارت علوم در سال ۹۹

کاهش اعتبارات پژوهشی توسط دستگاه‌های اجرایی ممنوع است

بودجه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور ۲۰۹ هزار و ۱۳ میلیارد و ۴۷۶ میلیون ریال اعلام شد.

همه بودجه فناوری و نوآوری مربوط به وزارت علوم نیست و بخشی از آن مربوط به معاونت علمی‌و فناوری ریاست‌جمهوری می‌شود. در لایحه بودجه ۹۹ بخشی از بودجه حوزه فناوری و نوآوری در قالب تبصره‌ها به منابع خاصی اختصاص داده شده است.

به گزارش مناقصه‌مزایده، دولت بودجه سال آتی کل کشور را از حیث منابع بالغ بر ۱۹ میلیون و ۸۷۷ هزار و ۳۷۰ میلیارد و ۹۱۰ میلیون ریال پیشنهاد کرده است.

بودجه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در این لایحه مبلغ ۲۰۹ هزار و ۱۳ میلیارد و ۴۷۶ میلیون ریال بودجه هزینهای و تملک دارایی سرمایهای (عمرانی) است.

این در حالی است که بودجه مصوب امسال وزارت علوم ۱۳۴ هزار و ۲۸۷ میلیارد و ۱۱۱ میلیون ریال بود.

آموزش‌عالی در لایحه بودجه

در تبصره ۹ لایحه بودجه سال ۹۹ آمده است به دانشگاه‌ها، مؤسسات آموزشی و پژوهشی و پارک‌های علم و فناوری اجازه داده می‌شود با تصویب هیأت‌های امنای خود تا سقف عملکرد درآمد اختصاصی سال ۱۳۹۸ نسبت به دریافت تسهیلات از بانک‌ها از محل توثیق اموال در اختیار خود اقدام کنند و در جهت تکمیل طرح‌های تملک دارایی‌های سرمایهای خود و با اولویت احداث خوابگاه‌های متأهلی قانون برنامه ششم توسعه استفاده و نسبت به بازپرداخت اقساط از محل درآمد اختصاصی خود اقدام کنند.

صندوق رفاه دانشجویان مکلف هستند نسبت به پیش‌بینی اعتبار لازم در فعالیت‌های خود به منظور پرداخت یارانه سود و کارمزد یا اولویت احداث خوابگاه‌های متأهلین اقدام کنند.

دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی و پژوهشی و فناوری اعم از دولتی و غیردولتی می‌توانند با رعایت مفاد این بند از تسهیلات بانکی برای خرید تجهیزات صرفاً تخصصی و به‌روزرسانی آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های خود استفاده کنند.

همچنین صددرصد وجوه اداره شده پرداختی از محل بازپرداخت وام‌های شهریه دانشجویی از سال ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۸ تا سقف ۸۰۰ میلیارد ریال به خزانه‌داری کل کشور واریز می‌شود. وجوه مذکور به صندوق‌های رفاه دانشجویی به عنوان کمک جهت افزایش منابع مالی صندوق‌های مزبور اختصاص می‌یابد تا براساس اساسنامه مصوب، صرف پرداخت وام شهریه به دانشجویان و سایر پرداخت‌های رفاهی دانشجویی شود.

براساس بند «ه» تبصره ۹ لایحه بودجه سال ۱۳۹۹، در راستای تحقق اهداف نقشه جامع علمی‌کشور، کاهش اعتبارات برنامه‌های پژوهشی توسط دستگاه‌های اجرایی ممنوع است.

براساس بند «م» تبصره ۹ لایحه بودجه سال آینده در سال ۹۹ پذیرش و تأمین اعتبار برای پذیرش دانشجوی جدید در مراکز و مؤسسات پژوهشی دولتی وابسته به دستگاه‌های اجرایی به غیر از وزارتخانه‌های علوم و بهداشت ممنوع است.

همچنین این دو وزارتخانه موظف هستند ظرفیت پذیرش دانشجوی جدید در مراکز و مؤسسات پژوهشی وابسته به خود از جمله پژوهشکده و پژوهشگاه را ۲۰ درصد کاهش دهند.

طبق بند «ن» این تبصره، در سال ۹۹ صدور مجوز برای تأسیس مراکز و مؤسسات پژوهشی دولتی جدید برای دستگاه‌های اجرایی ممنوع است.

سازمان‌های برنامه و بودجه و اداری و استخدامی‌ کشور با همکاری وزارتخانه‌های علوم و بهداشت موظف هستند براساس عملکرد مؤسسات پژوهشی دستگاه‌های اجرایی درخصوص ساماندهی(تمدید، ادغام یا لغو مجوز) آنها اقدام کنند.

شورای‌عالی انقلاب فرهنگی

دبیرخانه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی در لایحه پیشنهادی بودجه ۹۹ در مجموع با کاهش ۱۸ درصدی مواجه شده است.

بر این اساس، مجموع اعتبارات پیشنهاد شده دولت به مجلس در سال۹۹ برای این شورا ۴۱۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال است.

بودجه مصوب سال ۹۸ شورای‌عالی انقلاب فرهنگی مبلغ ۵۰۵ هزار میلیون ریال بود که در مقایسه با بودجه سال آینده، این شورا با کاهش ۱۸ درصدی اعتبارات مواجه خواهد بود.

نهاد نمایندگی مقام‌معظم‌رهبری در دانشگاه‌ها

نهاد نمایندگی مقام‌معظم‌رهبری در دانشگاه‌ها برای سال آینده مبلغ هزار و ۳۵۶ میلیارد و ۵۰۶ میلیون ریال اعتباری پیشنهادی دولت دارد؛ این نهاد در سال ۹۸ مبلغ هزار و ۴۶۷ میلیارد و ۲۸۴ میلیون ریال اعتبار مصوب داشت.

اعتبارات پیشنهاد شده برای این نهاد برای سال ۹۹ در مقایسه با امسال، هفت درصد کاهش دارد.