همیشه موافق خصوصی‌سازی پالایشگاه‌های نفت بوده‌ایم

وزیر نفت همیشه موافق خصوصی‌سازی پالایشگاه‌های نفت بوده‌ایم ناپختگی یک مسؤول سازمان خصوصی‌سازی موجب نگرانی مردم شد گروه پالایش- چندی است با انتشار خبری مبنی بر مخالفت وزارت نفت با عرضه سهام پالایشگاه‌ها در قالب صندوق سرمایه‌گذاری قابل معامله واسطه‌گری مالی ETF (ای‌تی‌اف) حاشیه‌هایی شکل گرفته است که منجر به توضیحاتی از سوی دو وزارتخانه […]

وزیر نفت

همیشه موافق خصوصی‌سازی پالایشگاه‌های نفت بوده‌ایم

ناپختگی یک مسؤول سازمان خصوصی‌سازی موجب نگرانی مردم شد

گروه پالایش- چندی است با انتشار خبری مبنی بر مخالفت وزارت نفت با عرضه سهام پالایشگاه‌ها در قالب صندوق سرمایه‌گذاری قابل معامله واسطه‌گری مالی ETF (ای‌تی‌اف) حاشیه‌هایی شکل گرفته است که منجر به توضیحاتی از سوی دو وزارتخانه نفت و اقتصاد شده است. امری که به اذعان وزیر نفت ابتدا قرار بود سهام پالایشگاه در قالب ای‌تی‌اف باشد، ولی بنا به خواسته مسؤولان ذی‌ربط گفته شد عرضه به شکل بلوکی خواهد بود و پس از آن بیان شد در صورت ارائه بلوکی، نمی‌توان این سهام را به صورت ای‌تی‌اف ارائه کرد.

به تازگی نیز بیژن نامدار زنگنه درخصوص علت اختلاف‌نظر میان وزارت نفت و وزارت اقتصاد و سازمان خصوصی‌سازی و تأثیر منفی آن بر شاخص‌ها اظهار می‌کند: تعجب می‌کنم که با یک ناپختگی که یک مسؤول سازمان خصوصی‌سازی انجام داد، موجب نگرانی مردم شد. هیچ اختلافی میان وزارت نفت و وزارت اقتصاد و من و وزیر اقتصاد نیست و نبوده است.

وی می‌گوید: ابتدا گفتند که ما می‌خواهیم ای‌تی‌اف برای پالایشگاه‌ها تشکیل شود، بعد گفتند لازم نیست و به صورت بلوکی عرضه می‌کنیم. ما هم دیگر آن مسأله را دنبال نکردیم اما شب قبل از این اظهارات مسؤول سازمان خصوصی‌سازی که یکشنبه شب گذشته بود، من در دولت بودم و حرفی نزدم.

زنگنه ادامه داد: چندروز پیش هم که گفتند، ای‌تی‌اف تشکیل می‌شود فوری دستور دادم که این اتفاق رخ دهد. اما این چیزها اختلافی میان ما نیست و الان هم تشکیل می‌شود و در زمان مقررش به آن ترتیبی که وزارت اقتصاد مسؤول است انجام می‌شود و مردم هم از این بابت نگرانی نداشته باشند.

وزیر نفت تأکید کرد: ما همیشه موافق خصوصی‌سازی پالایشگاه‌های نفت بودیم و الان هم هستیم و این تصمیمی‌که دولت داشته را ما اجراء خواهیم کرد.

وی در پاسخ به این پرسش که در شرایط فعلی وزارت نفت چه گام‌هایی برای بهبود وضعیت خود برخواهد داشت، اظهار می‌کند: اگر آمار جهانی را ببینید تقریباً در همه‌ جا فعالیت‌های نفتی با رکود مواجه شده و کارگر کم می‌شود اما تلاش کردیم در شرایط همه‌گیری کرونا و با وجود تحریم‌های شدید هیچ فعالیتی از طرح‌های نفتی دچار نقصان نشود و برای تأمین منابع آن هم به بازار سرمایه رجوع کردیم و بالای دوهزار میلیارد تومان اوراق فروختیم تا طرح‌های توسعه‌ای نفت در دریا و خشکی انجام شود.

وزیر نفت در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تغییر سهمیه‌بندی بنزین در دولت گفت:‌ هنوز مشخص نیست چه چیزی در مجلس به تصویب می‌رسد با این حال مقدار بنزین سهمیه‌ای تغییر نخواهد کرد اما در آن صورت، بنزین به یک قیمت خواهد بود و بقیه آن در حساب یارانه افراد واریز می‌شود.

به گفته وی تغییر سهمیه‌بندی بنزین در دولت بحث نشده و بستگی دارد چه چیزی تصویب شود،‌ ادامه داد: در طرح مجلس پیشنهاد اختصاص ۲۰ لیتر بنزین به هر فرد در ماه مطرح شده که به معنای ۰٫۷ لیتر در روز است.

وی افزود:‌ در این صورت میزان بنزین سهمیه‌ای در روز عددی حدود ۶۰ میلیون لیتر در روز خواهد بود که با میزان فعلی برابر است. در آن صورت، بنزین به یک قیمت خواهد بود و بقیه آن در حساب یارانه افراد واریز می‌شود.

همچنین به گفته وزیر نفت هفته آینده هم مراسم امضای ۹ قرارداد نفتی را در روز دوشنبه خواهیم داشت که نشان‌دهنده تداوم کار است. در پارس‌جنوبی هم سکوهای نفتی در دریا کارشان به پایان رسیده و ۱۵ فاز جدید پالایشگاه‌ها هم به اتمام رسیده و دو فاز باقی مانده که آن هم تا پایان امسال امیدواریم به مدار بیاید.