گل حساس، گیاه قهر و آشتی

گل حساس، گیاه قهر و آشتی گروه محیط‌زیست-گیاهی یکساله یا چند ساله همیشه سبز است که به «به من دست نزن» نیز شهرت یافته است و بومی آمریکای جنوبی و مرکزی است، همچنین در هند نیز دیده شده است. این گیاه به حرکت، واکنش سریع نشان داده و برگ‌هایش را جمع می‌کند و پس از […]

گل حساس، گیاه قهر و آشتی

گروه محیط‌زیست-گیاهی یکساله یا چند ساله همیشه سبز است که به «به من دست نزن» نیز شهرت یافته است و بومی آمریکای جنوبی و مرکزی است، همچنین در هند نیز دیده شده است. این گیاه به حرکت، واکنش سریع نشان داده و برگ‌هایش را جمع می‌کند و پس از چند دقیقه نیز دوباره آنها را باز می‌کند.

برگ‌های این گیاه به حرکت واکنش سریع نشان داده در نتیجه برگ‌ها شادابی خود را از دست می‌دهند و جمع می‌شوند، یا به عبارتی قهر می‌کنند. معمولاً چند لحظه طول می‌کشد تا گل قهر کند زیرا انتقال آب از سلول‌ها به ساقه ظرف چند دقیقه انجام می‌شود اما آشتی‌کردن و برگشتن به حالت اولیه چند دقیقه طول می‌کشد.

شرایط محیط رشد:

گل حساس عموماً در مکان‌های سایه و زیر بوته‌های دیگر رشد می‌کند. این گیاه در برابر گرمای زیاد و تاریکی هم عکس‌العمل نشان داده و برگ‌های خود را جمع می‌کند. به جای سایه آفتاب نیاز دارد. در نواحی گرم و خشک باید از گیاه در مقابل آفتاب گرم روز محافظت کرد. خاک را همیشه مرطوب نگه دارید اما این گیاه به آبیاری بیش از حد حساس می‌باشد.

خاکی غنی از مواد آلی با زهکش مناسب توصیه می‌شود.

خواص درمانی و کاربردهای صنعتی:

گل حساس در درمان هموروئید یا بواسیر، ریزش مو، ورم مفاصل یا آرتریت، دردهای دندانی، خونریزی‌ها و مشکلات ادراری مؤثر می‌باشد. در عصاره برگ‌های آن ماده‌ای شبیه به آدرنالین یافت می‌شود. آلکالوئید سمی میموزین نیز در گل حساس وجود دارد.

این گل زیبا و جالب در بحث باغبانی زینتی نیز بسیار پرطرفدار می‌باشد.

تکثیر:

 

همچون اکثر گیاهان از دو روش زایشی و رویشی قابل تکثیر است. روش اصلی تکثیر این گیاه از طریق کاشت بذر است اما تکثیر از طریق قلمه‌گیری در فصل تابستان نیز امکان‌پذیر است.