وسایل ضروری برای طبیعت‌گردی

وسایل ضروری برای طبیعت‌گردی یکی از فعالیت‌هایی که امروزه گردشگران علاقه بیش‌تری به آن نشان می‌دهند، طبیعت‌گردی است. این اصطلاح به فعالیتی گفته می‌شود که طی آن شما به گشت‌و‌گذار در طبیعت برای چند ساعت، یک روز و یا چند روز می‌پردازید. طبیعت‌گردی درجات سختی مختلفی دارد که برای آن نیاز به توانایی بدنی متفاوتی […]

وسایل ضروری برای طبیعت‌گردی

یکی از فعالیت‌هایی که امروزه گردشگران علاقه بیش‌تری به آن نشان می‌دهند، طبیعت‌گردی است. این اصطلاح به فعالیتی گفته می‌شود که طی آن شما به گشت‌و‌گذار در طبیعت برای چند ساعت، یک روز و یا چند روز می‌پردازید. طبیعت‌گردی درجات سختی مختلفی دارد که برای آن نیاز به توانایی بدنی متفاوتی دارید. با این‌که طبیعت‌گردی اشتراک‌هایی با کوهنوردی دارد اما این فعالیت با کوهنوردی متفاوت است.

یکی از مهم‌ترین نکاتی که برای طبیعت‌گردی مهم است، چک کردن وضع آب و هوا قبل از رفتن به مقصد می‌باشد. شما همیشه باید خود را برای بد‌ترین شرایط آب و هوایی آماده کنید و همچنین مهم است که برنامه سفرتان را براساس توانایی‌های خود و همگروهی‌هایتان بچینید. وسایل ضروری برای طبیعت‌گردی در بیش‌تر سفر‌ها شبیه به هم می‌باشد اما فراموش نکنید که مطمئنا هر جا با مکان دیگر متفاوت است و این لوازم بسته به نوع سفرتان ممکن است متغیر باشد. یکی از نکاتی که باید در نظر بگیرید این است که یک مسیر جایگزین در مواقعی که هوا بد می‌شود، دچار جراحت و یا مریضی می‌شوید و… برای سفرتان باید انتخاب کنید. قبل از رفتن حتماً از این‌که کسی از جای شما باخبر است مطمئن شوید: کجا می‌روید؟ با چه کسی می‌روید و چند نفر هستید؟ و کی قرار است که برگردید؟ همچنین مطمئن شوید که از حمل درست وسایل ضروری برای طبیعت‌گردی اطلاع دارید.

آب

حتماً یک یا دو لیتر با خود در هر سفری باید آب به همراه داشته باشید. نکته مهم این است که در طول مسیر پیاده‌رویتان مرتب آب بنوشید تا آب بدنتان در طول سفر کم نشود.

آتش و روشنایی

در سفرهای طبیعت‌گردی باید کبریت‌های ضد آب و فندک به همراه داشته باشید. همچنین وسایلی برای آتش درست کردن نیز برایتان لازم است. وسایلی مانند ژل آتش‌زنه، پارچه‌های الکلی و وسایلی از این قبیل برای روشن کردن سریع آتش به دردتان می‌خورد. همچنین یک هدلمپ (چراغی که به سرتان وصل می‌شود و دارای درجه‌بندی نور است) و یا چراغ قوه در مسیر لازم هستند؛ مخصوصاً اگر طبیعت‌گردی‌تان در شب نیز ادامه دارد.

نقشه و مسیریاب

این وسایل به شما برای پیدا کردن مسیرتان کمک می‌کند. حتی ساده‌‌ترین قطب‌نما هم می‌تواند جزو وسایل ضروری برای طبیعت‌گردی باشد که به دردتان می‌خورد.

لوازم بقا در طبیعت

کیسه زباله سنگین برای حفاظت از باران‌های اضطراری، سرپناه و وسایل و لباس‌های گرمایش، و یک سوت برای درخواست کمک، از لوازم بقا در طبیعت هستند که به دردتان می‌خورد.

کیف کمک‌های اولیه

شما در کیف کمک‌های اولیه‌تان باید حداقل مقادیری از داروهای مسکن و ضد درد و تورم مثل پروفن به همراه داشته باشید؛ همچنین یکی باند کشی برای مواقع ضروری و مواد اولیه برای درمان زخم و خونریزی: پماد آنتی‌بیوتیک، گاز استریل، باند کوچک، چسب‌های نواری جنس خوب و…

چاقو

یک چاقوی خوب یا ابزارهای چند کاره در سفر برایتان کمک خواهد بود.

وسایل مناسب در آفتاب

از موارد مهم دیگر، کرم ضد آفتاب و عینک دودی است که از ضروریات سفر محسوب می‌شوند.

لباس و غذای اضافی

لباس گرم ممکن است در صورت وقوع یک شب غیرمنتظره یا یک مه پیش‌بینی نشده مفید باشد. همچنین بهتر است خوراکی‌های مقوی با خود به همراه داشته باشید که از جمله آنها می‌توان به دانه‌های روغنی، بادام، انجیر خشک و… اشاره کرد

وسایل ضروری برای طبیعت‌گردی برای پاها

مهم‌ترین وسیله در طبیعت‌گردی پاهایتان هستند! شاید این مورد کمی خنده‌دار به نظر رسد اما باید آنها را خوشحال نگه دارید و با پاهایتان مهربان باشید. از آنها تشکر کنید و توجه به‌خصوصی بهشان داشته باشید.

کفش

کفش‌های طبیعت‌گردی، یکی از مهم‌ترین نکات برای پاهایتان هستند. آنها معمولاً سبک هستند، تعادل شما را حفظ می‌کنند و کف پا و قوزک آن را از برخورد با سنگ‌ها و… محافظت می‌کنند. معمولاً مسیرهای طبیعت‌گردی سخت هستند و پر از سنگ و صخره‌هایی هستند که ممکن است باعث آسیب دیدن پایتان شوند. یک جفت کفش طبیعت‌گردی سبک و یا در مواقعی کتانی‌های با کیفیت برای طبیعت‌گردی مناسب هستند.

جوراب

متأسفانه، پاهای مرطوب بسیار مستعد ابتلا به لرزش هستند. جوراب‌های مناسب طبیعت‌گردی، رطوبت اضافی پوست شما را از بین می‌برند و برای شما مثل یک کفپوش عمل می‌کنند. از پوشیدن جوراب‌های پنبه‌ای جلوگیری کنید، زیرا اینها به سرعت خیس می‌شوند، در کفش مرطوب می‌مانند و خشک شدن آنها مدت زیادی طول می‌کشد.

پارچه

نخ را به‌طور کلی از برنامه‌های طبیعت‌گردی پاک کنید. این جنس پارچه به سرعت آب را جذب خودش می‌کند، زمان زیادی برای خشک شدن آن طول می‌کشد و در نهایت به شما هدیه می‌دهد که از آن فراری هستید: سرماخوردگی! شلوار جین هم بد‌ترین دوست شما در طبیعت‌گردی است. پیشنهاد ما به شما این است که از جنس پلی‌استر و نایلونی استفاده کنید. آنها به سرعت خشک می‌شوند، رطوبت را در خود نگه نمی‌دارند و از جنس‌های طبیعی سبک‌تر هستند. لباسی که به پلار معروف هستند (ساخته شده از پلی‌استر) عایق خوبی را برایتان هستند و شما را گرم نگه می‌دارند. پشم نیز الیاف خوبی برای طبیعت‌گردی است.

سر و گردن

بدن شما تلاش خواهد کرد که بدن، گردن، و سرتان را همیشه در دمای ثابتی حفظ کند. بدون عایق، گرما از طریق گردن به مغز شما منتقل می‌شود و از بین می‌رود. گرمایی که ممکن است به اندام شما منتقل شود در عوض با گرمایی که سر شما از دست داده است، عوض می‌شود. یک شال و کلاه گرم، لوازم کوچکی هستند و وزن چندانی ندارند اما حتی از یک ژاکت اضافه در گرم نگه داشتنتان مؤثرتر هستند.

دستکش

 

از دیگر وسایل ضروری برای طبیعت‌گردی مخصوصاً در شرایط سرد و مرطوب، دستکش است. یک جفت دستکش سبک برایتان معجزه می‌کند.