روغن مصرفی آشپزی عامل مهمی برای سلامت افراد است کارشناس کنترل کیفیت موادغذایی دانشگاه علوم پزشکی یزد میگوید: استفاده از روغن مایع معمولی برای سرخ کردن موادغذایی در آشپزخانهها نقش بسیار مهمی در بروز بیماری سرطان میان مردم دارد. به گزارش ایرنا، حسینزارعبیدکی در این زمینه افزود: روغنهای نباتی حاصل از روغنکشی از دانههای گیاهی […]
روغن مصرفی آشپزی عامل مهمی برای سلامت افراد است
کارشناس کنترل کیفیت موادغذایی دانشگاه علوم پزشکی یزد میگوید: استفاده از روغن مایع معمولی برای سرخ کردن موادغذایی در آشپزخانهها نقش بسیار مهمی در بروز بیماری سرطان میان مردم دارد.
به گزارش ایرنا، حسینزارعبیدکی در این زمینه افزود: روغنهای نباتی حاصل از روغنکشی از دانههای گیاهی در دو نوع معمولی و مخصوص سرخ کردن تولید و به بازار مصرف عرضه میشود.
وی اضافهکرد: نوع معمولی ساختمان مولکولی بسیار ناپایداری در مقابل دمای سرخ شدن که ۳۵۰ درجه سانتیگراد است، دارد.
این کارشناس موادغذایی تصریح کرد: به عبارتی در این دما ساختمان مولکولی این نوع روغن آسیبدیده و شروع به تولید ترکیب شیمیایی بسیار سرطانزا به نام «پراکسید» میکند، لذا این نوع روغن صرفاً جهت استفاده در سالاد، پخت و پز و غذاهایی که معمولاً نیاز به سرخ کردن در حرارت زیاد ندارند، مناسب است .
زارع بیدکی افزود: لازم است برای سرخ و برشته کردن انواع غذا صرفاً از روغنهای مخصوص سرخ کردن که در مقابل دمای بالا دارای پایداری بیشتری هستند، استفاده شود هر چند استفاده مکرر از این نوع روغن به صورتیکه باعث تغییر در رنگ آن شود، مجاز نیست.
کارشناس کنترل کیفیت موادغذایی دانشگاه علوم پزشکی یزد اظهارکرد: روغنهای خوراکی با منشأ حیوانی در مقابل دمای سرخ شدن بسیار مقاوم بوده و آسیب کمتری میبینند ولی به علت نقطه ذوب بالاتر همچنین داشتن مقادیر نسبتاً زیاد کلسترول تمایل زیادی به رسوب کردن در عروق خونی دارد و عامل بیماری تصلب شرایین است.
زارع بیدکی گفت: لازم است افراد کم تحرک همچنین کسانی که دارای اضافه وزن هستند برای پیشگیری از بیماریهای قلب و عروق(سکتههای قلبی و مغزی) نسبت به کاهش مصرف این نوع روغن اقدام کنند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.