چشم‌انداز رشد جمعیت شهری

چشم‌انداز رشد جمعیت شهری کارن ستو، پژوهشگر حوزه محیط‌زیست و توسعه شهری در یک مصاحبه به سؤالات کا‌ترین آرمیتاژ در زمینه  توسعه و پایداری شهر‌ها پاسخ داده است. به گزارش سیناپرس به نقل از natureindex،کارن ستو یک متخصص علوم شهرنشینی و تغییرات سرزمینی است که در دانشکده مطالعات جنگل و محیط‌زیست دانشگاه ییل به امر […]

چشم‌انداز رشد جمعیت شهری

کارن ستو، پژوهشگر حوزه محیط‌زیست و توسعه شهری در یک مصاحبه به سؤالات کا‌ترین آرمیتاژ در زمینه  توسعه و پایداری شهر‌ها پاسخ داده است.

به گزارش سیناپرس به نقل از natureindex،کارن ستو یک متخصص علوم شهرنشینی و تغییرات سرزمینی است که در دانشکده مطالعات جنگل و محیط‌زیست دانشگاه ییل به امر تدریس و پژوهش مشغول است. وی سرپرستی مطالعاتی در مورد تأثیرات کاهش شهری تغییرات آب‌وهوایی برای پنجمین گزارش ارزیابی پنل بین‌المللی تغییرات آب‌وهوا در سال ۲۰۱۴ را برعهده داشت.

چالش‌های شهرنشینی برای جامعه و محیط‌زیست چیست؟

هر هفته جمعیت شهری حدود ۱٫۵ میلیون نفر افزایش پیدا می‌کند. تا اواسط قرن فعلی، تعداد زیادی از مردم جهان، در شهر‌ها زندگی کرده و این روند کل سیاره ما را شامل شده و شهر‌ها همه‌ جا را اشغال خواهند کرد. پیش‌بینی می‌شود حدود یک‌سوم جمعیت جدید جمعیت شهری در ۳ کشور- نیجریه، چین و هند به وجود آمده و این کشور‌ها شاهد  بیش‌ترین رشد شهری خواهند بود.

ما شاهد زندگی صد‌ها میلیون نفر هستیم که از فقر خارج‌شده و به آب بهداشتی، بهبود بهداشت، انرژی مدرن و دیگر خدمات ضروری دسترسی خواهند داشت. با انفجار توسعه اقتصادی، افزایش مصرف همراه با افزایش آلودگی، بیش‌ازحد و نابرابری همراه است.

آیا تحقیقات شهری دارای توانایی پاسخگویی به نیازهای شهرنشینی سریع است؟

ما برای پاسخگویی و داشتن واکنش مناسب برای این سرعت و مقیاس شهرنشینی مجهز نیستیم. علم شهری برای ایجاد یک چارچوب به ‌منظور جمع‌آوری رشته‌های مختلف برای رسیدگی به مسایل گوناگونی مطرح است. بهداشت و محیط‌زیست ازجمله مهم‌ترین موضوعات شهری محسوب می‌شوند.

چرا مطالعه الگوهای مربوط به سکونت شهری مهم است؟

الگوهای استفاده از زمین در داخل و خارج از شهر‌ها با بسیاری از شاخص‌های زیست‌محیطی مانند انتشار گازهای گلخانه‌ای، حمل‌ونقل و استفاده از انرژی و همچنین چگونه مردم رفت‌وآمد و دسترسی آنها به فضای سبز و هوای پاک در ارتباط است. این موارد، پیامدهای خوبی برای سلامت اجتماعی، سلامت انسان و محیط‌زیست دارد. تنظیم آینده سکونتگاه‌های شهری به بسیاری از سیاست‌های ملی و محلی بستگی دارد.

نقش شهر‌ها در شکل دادن به پایداری جهانی چیست؟

مهم‌ترین سؤال این است که نگوییم شهر‌ها چه‌کاری می‌توانند انجام دهند بلکه باید بپرسیم شهر‌ها چه‌کاری باید انجام دهند؟

اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد، به‌منظور حفاظت از این سیاره و بهبود مستمر زندگی برای نسل‌های آینده، در این زمینه بسیار قدرتمند است.  بیش‌ترین بخش‌های این اهداف، شهر‌ها را به سمت توسعه پایدار هدایت می‌کنند. هدف شماره ۱۱ این برنامه در مورد شهر‌ها و جوامع پایدار است. هدف شماره ۶ بر مسأله آب پاک و بهداشتی، هدف شماره ۷ به موضوع انرژی ارزان و مقرون‌به‌صرفه، هدف شماره ۸ به‌کار مناسب و رشد اقتصادی، هدف شماره ۹ در حوزه صنعت، نوآوری و زیرساخت و هدف شماره ۱۲ در مورد مسؤولیت مصرف و تولید و هدف شماره ۱۳ به اقدامات اقلیمی اختصاص دارد. همه این موارد برای شهرهای پایدار ضروری هستند.

چگونه تحقیقات علمی تلاش می‌کنند تا شهرهای پایدار را بسازند؟

برای دانشمندان به‌طور پیش‌فرض مهم است که با تصمیم‌گیری‌های محلی کار کنند، اما بدون مشارکت سیاست‌گذاران ملی، بسیار دشوار است که هر چیزی که در سطح محلی منطبق است، اجرا شود. برای دستیابی به این موضوع، نیاز به تعامل  بیش‌تر در همه مقیاس‌ها و در سراسر رشته‌ها وجود دارد.