تشکیل تیم کارشناسی برای بررسی وضعیت دریاچه نمک قم

تشکیل تیم کارشناسی برای بررسی وضعیت دریاچه نمک قم معاون نظارت و پایش اداره حفاظت محیط‌زیست استان تهران از تشکیل تیم کارشناسی برای بررسی وضعیت دریاچه نمک قم خبر داد. به گزارش ایسنا، این روز‌ها عکس‌های مختلفی از دریاچه نمک قم و خشک شدن آن در شبکه‌های اجتماعی و سایت‌های مختلف دست به دست می‌شود. […]

تشکیل تیم کارشناسی برای بررسی وضعیت دریاچه نمک قم

معاون نظارت و پایش اداره حفاظت محیط‌زیست استان تهران از تشکیل تیم کارشناسی برای بررسی وضعیت دریاچه نمک قم خبر داد.

به گزارش ایسنا، این روز‌ها عکس‌های مختلفی از دریاچه نمک قم و خشک شدن آن در شبکه‌های اجتماعی و سایت‌های مختلف دست به دست می‌شود. به گفته احمد شفیعی، معاون فنی اداره محیط‌زیست استان قم- دریاچه نمک قم هنوز به‌ طور کامل خشک نشده است و اکنون نیز اگر چند سانتی‌متر نمک‌های سطح دریاچه کنار زده شود، به آب می‌رسیم ولی اگر این دریاچه کاملاً خشک شود و به مرگ نهایی برسد به یک کانون ۲۰۰هزار هکتاری تولید ریزگردهای نمکی تبدیل می‌شود که این موضوع برای استان قم، تهران و استان‌های مرکزی کشور یک تهدید زیست‌محیطی بزرگ است.

با توجه به تأثیرگذاری وضعیت دریاچه نمک قم بر محیط‌زیست تهران محمد رستگاری، معاون نظارت و پایش اداره حفاظت محیط‌زیست استان تهران در گفت‌وگو با ایسنا در پاسخ به این سؤال که آیا دریاچه نمک قم به‌طور کامل خشک و به کانون گرد و غبار تبدیل شده است، گفت: براساس دستور مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان تهران یک تیم کارشناسی برای بررسی وضعیت دریاچه نمک قم تشکیل شد.

وی تصریح‌کرد: این تیم کارشناسی به‌زودی از منطقه بازدید می‌کنند و نتایج مشاهدات آنها در کارگروه مقابله با پدیده گرد و غبار استان تهران بررسی می‌شود.

 پیش از این مهرداد کتال‌محسنی، معاون فنی اداره محیط‌زیست استان تهران اظهار کرده بود: این موضوع که دریاچه نمک قم در این مقطع فصلی و زمانی از بین رفته و تبدیل به کانون گرد و غبار شده است را از نظر علمی تأیید نمی‌کنم.

به گفته وی، نگرانی‌‌ها برای تأمین حقابه تالاب‌‌ها و دریاچه‌های استان تهران و اطراف آن از جمله دریاچه نمک قم وجود دارد ولی کشور ما چندین سال است که درگیر خشکسالی است و این وضعیت در تابستان‌ها شدیدتر می‌شود. چنانچه در فصل‌های بارشی بارش به اندازه کافی باشد دریاچه احیا می‌شود.