افزایش احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ در اثر نشستن طولانی

افزایش احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ در اثر نشستن طولانی محققان دانشگاه واشنگتن دریافتند نشستن طولانی موجب افزایش ریسک ابتلا به سرطان روده بزرگ در جوانان می‌شود. افزایش احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ در اثر نشستن طولانی به گزارش ایرنا از پایگاه خبری مدیکال ساینس، براساس این تحقیقات خطر ابتلا به سرطان روده […]

افزایش احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ در اثر نشستن طولانی

محققان دانشگاه واشنگتن دریافتند نشستن طولانی موجب افزایش ریسک ابتلا به سرطان روده بزرگ در جوانان می‌شود.

افزایش احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ در اثر نشستن طولانی

به گزارش ایرنا از پایگاه خبری مدیکال ساینس، براساس این تحقیقات خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ در زنان کم‌تر از ۵۰ سال که به‌طور متوسط روزانه بیش از دو ساعت را به ‌طور مستمر در مقابل تلویزیون نشسته‌اند، در مقایسه با سایرین ۷۰ درصد بالاتر است. همچنین در میان زنانی که روزانه یک ساعت را در مقابل تلویزیون به سر می‌برند، احتمال ابتلا به این نوع سرطان ۱۲ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

نتایج این تحقیقات بدون در نظر گرفتن میزان فعالیت فیزیکی یا شاخص توده بدن داوطلبان به دست آمده است. همچنین نتایج این تحقیقات در زنان فاقد سابقه خانوادگی به ابتلا به سرطان روده بزرگ نیز مصداق دارد.

تاکنون تصور می‌شد که سرطان روده بزرگ بیش‌تر در افراد بالای ۵۰ سال بروز می‌کند؛ ولی مطالعات جدید نشان می‌دهد سن ابتلا به این بیماری طی دهه اخیر کاهش یافته است و افراد جوان نیز باید پیوسته غربالگری شوند. غربالگری سرطان روده بزرگ نه تنها قادر به تشخیص بیماریست؛ بلکه از وقوع آن نیز پیشگیری می‌کند.

مهم‌ترین روش غربالگری سرطان روده بزرگ کولونوسکوپی است. در این روش یک لوله بلند که در سر آن یک لامپ و دوربین کوچک تعبیه شده است، وارد روده شده و پزشک را قادر به بررسی تمام بافت روده می‌کند. در صورت وجود پولیپ، مقداری از بافت نمونه‌برداری شده و برای آزمایش‌های بیش‌تر به آزمایشگاه ارسال می‌شود. آزمایش خون و مدفوع دو روش غیرتهاجمی دیگر برای تشخیص سرطان هستند.

عوامل متعددی از جمله عدم تحرک، سیگار و مصرف بیش از اندازه گوشت قرمز، در افزایش احتمال بروز سرطان کولورکتال (روده بزرگ) نقش دارد.

روده بزرگ آخرین بخش از سیستم گوارشی است. در این بخش از روده، آب و نمک و ضایعات غذا خارج می‌شوند و ضایعات آماده دفع می‌شوند.

سرطان روده بزرگ از رشد غیرقابل کنترل سلول‌ها ناشی می‌شود. معمولاً اولین مرحله سرطان روده بزرگ، ایجاد تومورهای کوچک به نام پولیپ‌های آدنوماتوز است که در دیواره داخلی روده بزرگ تشکیل می‌شوند. ممکن است این پولیپ‌ها به سرطان بدخیم تبدیل شوند. سلول‌های سرطانی می‌توانند از طریق سیستم گردش خون و لنف در سراسر بدن گسترش یابند و سبب متازستاز شوند.

مراحل اولیه سرطان معمولاً بدون علامت است؛ بنابراین غربالگری هر ۶ ماه یک بار توصیه می‌شود. تغییر در اجابت مزاج و اسهال یا یبوست مداوم، احساس عدم تخلیه کامل مدفوع، نازک شدن قطر مدفوع، مشاهده خون در مدفوع، سندرم روده تحریک‌پذیر، شکم درد و نفخ مداوم، خستگی مزمن، کاهش اشتها، کم‌خونی، احساس درد در ناحیه شکم و کاهش وزن از مهم‌ترین علائم هشدار بیماری هستند.

سرطان روده سومین سرطان شایع در جهان و دومین علت تلف شدن ناشی از سرطان در آمریکاست. براساس گزارش مؤسسه ملی سرطان، در سال ۲۰۱۵ میلادی حدود ۱۳۲ هزار نفر در آمریکا به سرطان روده بزرگ مبتلا شدند.