۶ میلیون هکتارکانون بحرانی گرد و غبار درکشور

  رییس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط‌زیست مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ میلیون هکتار بیابان در کشور وجود دارد که ۶ میلیون هکتار آن در شرایط بحرانی برای تبدیل شدن به منشأ گرد و غبار قرار دارد. به گزارش ایرنا، عباس رجایی در گردهمایی ستادی و استانی محیط‌زیست کشور در برنامه ششم توسعه […]

 

رییس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط‌زیست مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۰ میلیون هکتار بیابان در کشور وجود دارد که ۶ میلیون هکتار آن در شرایط بحرانی برای تبدیل شدن به منشأ گرد و غبار قرار دارد.

به گزارش ایرنا، عباس رجایی در گردهمایی ستادی و استانی محیط‌زیست کشور در برنامه ششم توسعه افزود: اگر بخواهیم جایگاه محیط‌زیست را واقعی کنیم باید دولت بازنگری شود زیرا با تکه‌تکه شدن دستگاه‌ها کار به نتیجه نمی‌رسد.

وی به ادغام سازمان حفاظت محیط‌زیست با سازمان جنگل‌ها مراتع و آبخیزداری اشاره کرد و گفت: این طرح حدود ۸ سال در کمیسیون کشاورزی مجلس مورد مطالعه قرار گرفت اما تجربه ثابت کرده است ادغام‌هایی که در گذشته صورت گرفته چندان موفقیت‌آمیز نبوده است.

رجایی ادامه داد: چون کلیت دولت در این ادغام‌ها بازنگری نشده ترسیم قواعد و اصول صورت نگرفته است، اگر دولت این اراده را داشته باشد که کلیت آن در یک کمیسیون ویژه و در سطح مجلس و دولت در راستای کوچک‌سازی دولت بازنگری شود قطعاً به نتیجه مطلوبی خواهد رسید.

رییس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط‌زیست مجلس شورای اسلامی تأکید‌کرد: مسایل محیط‌زیست باید در چارچوب یک برنامه نظام هماهنگ در راستای توزیع انسانی تعریف شود، به عنوان مثال اگر برای جمعیت ۱۵۰ میلیون نفری در کشور هدف‌گذاری کرده‌ایم قطعاً باید برای تأمین غذا، مسکن، راه، آموزش و محیط‌زیست آن‌ها نیز برنامه داشته باشیم.

وی اظهار‌کرد: نمی‌توان محیط‌زیست را حفظ کرد اما به خواسته‌های مردم توجه نکرد و یا برعکس محیط‌زیست را فدای خواسته‌های مردم کنیم، باید یک نظام هماهنگ و منسجم میان این دو خواسته شکل گیرد.

رجایی گفت: حدود ۶۴ درصد جمعیت کشور در حوزه کشاورزی کار می‌کنند بنابراین نمی‌توان در برنامه‌ریزی‌های محیط‌زیستی این تعداد جمعیت را در نظر نگرفت از سوی دیگر هم نمی‌شود محیط‌زیست را تخریب کرد.

وی در ادامه به آلودگی هوا در کلان‌شهر‌ها اشاره کرد و افزود: شهرهای صنعتی روزهای آلوده‌ای را پشت سر می‌گذارند که خروج از این وضعیت نیازمند برنامه‌ریزی و همکاری دستگاه‌ها است.

رجایی اظهارکرد: قرار است محیط‌زیست رفاه و آسایش به همراه داشته باشد بنابراین زمانی که یک روستایی نمی‌تواند از زمین خود آن‌طور که می‌خواهد استفاده کند قطعاً مشکلاتی برایش پیش خواهد آمد و روند مهاجرت به شهر را در پیش می‌گیرد که بر این اساس امروز روستاهای کشور به سمت پیر شدن پیش می‌روند.

وی درباره برنامه ششم توسعه گفت: کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی معتقد است برنامه ششم توسعه باید جامع‌تر دیده شود بنابراین احتمال تمدید برنامه پنجم برای یکسال دیگر وجود دارد تا در این مدت اهداف جدیدتری به آن اضافه شود.

رجایی افزود: کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط‌زیست مجلس شورای اسلامی در ۱۲ سال گذشته ۱۲ قانون محیط‌زیستی تصویب کرده است که کار بسیار بزرگی است و تمام آن‌ها کارآمد هستند.

وی گفت: چند قانون دیگر مانند قانون هوای پاک، ارزیابی محیط‌زیستی و حفاظت از خاک نیز منتظر تصویب در صحن علنی مجلس است.

رجایی اظهار‌کرد: قانون حفاظت از اراضی جمهوری اسلامی نیز مراحل پایانی را می‌گذراند که نتیجه عملیاتی آن به سازمان محیط‌زیست بر می‌گردد، البته موافقان و مخالفان زیادی داشته است.

 

در پایان این مراسم فعالان دستگاه‌های مختلف در تهیه برنامه‌های محیط‌زیستی در برنامه ششم توسعه معرفی و تقدیر شدند.