گروه زمینومعدن – معاون وزیر صنعت،معدنوتجارت، اعلام کرد: تفاهمنامه سهجانبه متشکل از ایمیدرو، معاون امور معادن و صنایعمعدنی وزارت صمت و وزارت کار، برای ارتقای سطح ایمنی معادن منعقد خواهد شد. به گزارش مناقصهمزایده، وجیها… جعفری؛ در نشست با معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاهاجتماعی اظهار داشت: تفاهمنامه ایمنی معادن پس از تشکیل […]
گروه زمینومعدن – معاون وزیر صنعت،معدنوتجارت، اعلام کرد: تفاهمنامه سهجانبه متشکل از ایمیدرو، معاون امور معادن و صنایعمعدنی وزارت صمت و وزارت کار، برای ارتقای سطح ایمنی معادن منعقد خواهد شد. به گزارش مناقصهمزایده، وجیها… جعفری؛ در نشست با معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاهاجتماعی اظهار داشت: تفاهمنامه ایمنی معادن پس از تشکیل و بررسی مسائل مربوط به معادن، در بازهزمانی کوتاه اجرایی خواهد شد. وی افزود: در طول سال نیز کارگروه مرتبط با این تفاهمنامه با برگزاری جلسات مستمر، اقدام به پایش چگونگی اجراء و نتایج نحوه اجرای تفاهمنامه خواهد کرد تا بتوانیم با نظارت پایدار به سمت ارتقای ایمنی معادن و تحقق چشمانداز صفر گام برداریم. جعفری؛ با بیان اینکه در تبصره ۵ ماده ۱۴ قانون معادن در قالب بهرهوری، بهینه و صیانت از ذخایر معدنی و…، به تأمین منابع مالی آن اشاره شده است، گفت: حُسن این تبصره قانونی این است که پیش از واریز حقوق دولتی به خزانه، میتوان ۲۰ درصد آن را برای این موضوعها برداشت کرد. وی ادامهداد: درباره این موضوع، با معاون امور معادن و صنایعمعدنی وزارت صمت مذاکره میکنیم تا بتوانیم درصدی از این حقوق را برای ایمنی معادن اختصاص و آن را عملیاتی کنیم. برای انجام یک اتفاق ارزشمند در حوزه ایمنی معادن، نیازمند هماهنگی بیشتر میان نهادها هستیم.
سه اقدام مهم ارتقای ایمنی
امیر ولدخانی؛ مدیر ایمنی، بهداشت و محیطزیست ایمیدرو، در این نشست با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه ایمنی معادن، گفت: برای استانداردسازی آموزش، در حال تدوین استاندارد آموزشی با دانشگاه امیرکبیر روی ۳۶ عنوان در سطح کارشناسی و کارگری هستیم و پس از این مرحله، تحت نظارت وزارت کار و دانشگاه مذکور، عملیاتی خواهد شد. وی افزود: با این اقدام، آموزشها در معادن استاندارد خواهند شد و در نتیجه در معادن مختلف آموزشهای مختلف نخواهیم داشت. همچنین، با توجه به نداشتن مدلهای استاندارد برای تجهیزات، این موضوع اجرایی میشود. ولدخانی؛ خاطرنشانکرد: با همکاری انجمن مهندسی معدن، کل قوانین و مقرارت ملی و بینالمللی را مقایسه و موارد همپوشانی، دارای ضعف و اختلاف بررسی و به در اختیار نهادهای مربوطه (وزارت بهداشت، بازرسی و تحقیقات وزارت کار) قرار داده شد تا آیین نامه ایمنی معادن بهروز شود و بدینترتیب شرایط مناسبتری برای نظارت و مطالبه در امور پیمانکاری شرکتهای تابعه ایمیدرو، داشته باشیم.
طرح تهیه دستورالعمل کنترل ایمنی
غلامرضا ملاطاهری؛ مدیر آموزش، پژوهش و فناوری ایمیدرو نیز، در این جلسه گفت: طرح پژوهشی تهیه دستورالعمل کنترل ایمنی با همکاری دانشگاه تهران در حال اجراست. در این طرح، اسناد مرتبط با کنترل ایمنی از شرکتهای بزرگ معدنی دریافت شده و پس از ترجمه و مقایسه به آیین نامه موجود، در قالب یک دستورالعمل کنترل ایمنی در اختیار شرکتهای قرار خواهد گرفت.
بازخوانی تفاهمنامه سالهای قبل
علیحسین رعیتیفرد؛ معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاهاجتماعی در این جلسه، اظهار داشت: حوادث حوزه معدن کم تکرار اما پر شدت است، بهطوری که برد رسانهای و بینالمللی آن بالا و شدت حادثه زیاد است. وی گفت: در سال ۹۸ تفاهمنامهای بین ایمیدرو و معاونت روابط کار وزارت کار مبنی بر فعالیتهای آموزش، ارتقای ایمنی و بهرهوری و منعقد شد، اما اکنون اعتبار آن به اتمام رسیده و نیاز به اقدام کارشناسی و بازخوانی بین دو طرف برای اجرای مجدد دارد. رعیتیفرد؛ ابراز امیدواریکرد: همافزایی در بخش آموزش کارگران و نیز ارتقای ایمنی معادن انجام شود تا آسیبهای این حوزه را به حداقل برسانیم.
ضرورت تداوم آموزش نیروی انسانی معادن
احمدرضا پرنده؛ مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاهاجتماعی نیز در این جلسه، گفت: توجه به صیانت نیروی کار یکی از اهداف مقدس ما است و باید شرایط را در محیط کار بهگونهای فراهم کنیم تا کارگران سالم به خانواده برگردند. وی ادامهداد: در سال ۱۴۰۰، نزدیک به ۱۹۰ حادثه برای کارگران معدن رخ داده که ۳۵ مورد به فوت منجر شده است. پرنده خاطرنشانکرد: با توجه به تفاهمنامه سال ۹۸، در کارگروه مشترک بین ایمیدرو و وزارت کار با محوریت مرکز تحقیقات و دفتر HSE ایمیدرو، برنامهریزی برای آموزش ۱۵۴ هزار نفر- ساعت انجام شد و امیدواریم در تفاهمنامه جدید، موضوع تداوم آموزشها در نظر گرفته و نظارت ویژه بر مسؤولان ایمنی معادن انجام شود. وی ادامهداد: باید برای نوسازی تجهیزات ایمنی معادن، تسهیلاتی اعطاء شود، آموزش پیمانکاران، مدیران، سرپرستان و کارگران در برنامه باشد و همچنین بازدیدهای مشترک بین کارشناسان ایمیدرو و وزارت کار برقرار شود. مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاهاجتماعی، بیانداشت: معادن بالای ۲۵ نفر باید مسؤول ایمنی داشته باشند و معادن کمتر این میزان نیروی انسانی نیز از آن برخوردار باشند.
براساس قانون وزارت تعاون، وزارت صمت، سازمان ملی استاندارد، سازمان نظام مهندسی معدن، سازمان فنی و حرفهای، سازمان ملی استاندارد و وزارت بهداشت، هر کدام تکالیف قانونی در حوزه ایمنی معادن دارند؛ با این حال هر یک از این دستگاهها در راستای اجرای تکالیف خود با چالشهایی مواجه هستند. به گزارش ایرنا، توجه به بهداشت […]
دیدگاه بسته شده است.