حرفهای خودی و بیخودی یاری، گمشده دارویار! اینجور که از شواهد پیداست عزیزان برنامهریز بودجهای و ایضاً متولیان اجرای طرحِ دمادم موفق دارویار، اعتقادی به تورم و افزایش قیمتها در سال آینده ندارند و ثبات اقتصادی و حتی نرخ منفی تورم را پیشبینی میکنند و براساس همین تفکر و اعتقاد راسخ، یارانه دارو […]
حرفهای خودی و بیخودی
یاری، گمشده دارویار!
اینجور که از شواهد پیداست عزیزان برنامهریز بودجهای و ایضاً متولیان اجرای طرحِ دمادم موفق دارویار، اعتقادی به تورم و افزایش قیمتها در سال آینده ندارند و ثبات اقتصادی و حتی نرخ منفی تورم را پیشبینی میکنند و براساس همین تفکر و اعتقاد راسخ، یارانه دارو در سال آتی را چنان تثبیت کردهاند که به کاهش بیشتر شبیه است، البته باتوجه به عملکرد مشعشع و غافلگیرکننده طرح دارویار که در اقدامی کمنظیر توانست هم بیماران و هم کادر درمان و داروخانهها و تأمیناجتماعی و دیگر مجموعههای بیمهای و هم آحاد جامعه و گل سرسبد همه، جنابان مسؤولین وزارت بهداشت و درمان را با هم و بهصورت تمامقد، غافلگیر و زمینگیر کند، اینبار و در بودجه سال آتی، توسط عزیزان برنامهنویس بودجهبند و تصمیمسازان گرانقدر، جوری غافلگیر خواهد شد که غافلگیریهای قبلی در برابرش خاطره هم نباشد و خوب بفهمد که در باغ سبز نشان دادن یعنی چه!
به هرحال از قدیم گفتهاند که ملت یاری کنند تا دولت دارویاری کند! شاید هم بیمهها یاری کنند، یا اصلاً نیازی به یاری نیست و جناب دارویار به تنهایی، پوست بیمار و بیمه را چنان میکند که چند طرح موازی و ضربتی باید اجراء شود تا جلوی شیرینکاری این یکی را بگیرد که در روزگاری نهچندان دور قرار بود شاهبیت اقدام و عمل مجریان بشود و در راستای آن مردمیسازی اقتصاد (که دردش تا به مغز استخوان، معرف حضور همگان هست!) قرار بود حلقه اول متنعم از یارانه را محروم و خوان چرب و شیرین یارانه را برای حلقه آخر که همان خلقا… الکی امیدوار هستند، بگستراند تا حظوافر ببرند، اما معلوم نشد که چرا از قضا سرکنگبین صفرا فزود!
عقل هوشنگخانی ما میگوید که از دو حال خارج نیست، یا عزیزان بودجهنویس و دستاندرکاران مربوطه، گزارشات محرمانهای از عملکرد عالی طرح و رضایت کافی و وافی خلقا… دریافت کردهاند که ما از آن بیخبریم و یا اینکه این بزرگواران در نظر داشتهاند که با زبان عدد و آمار و اعتبار و بودجه، بفرمایند که همت بس است و از طلا گشتن پشیمان گشتهایم، لطف بنموده بیخیال درمان شوید! و این نتایج مشعشع و قیمتهای سر بر فلک گذاشته و سازمانهای بیمهای مستأصل و قفسههای خالی از برخی داروها و مردم حیران و سرگردان، به قدر کفایت سوهان روح است! چه میدونم والا…
از قدیم گفتهاند که شتر سواری دولا دولا نمیشود، بالاخره این طرح یا موفق و منتج به نتیجه شده است که باید حلوا حلوایش کرد و بر سرگذاشت و به اندازه مجموع تورم سالجاری و پیشبینی سال آتی، مبلغ یارانه حلقه آخر افزایش یابد تا افزایش قیمت دارو بیش از این کام خلقا… را تلخ نکند و یا برعکس، فاصله آنچه میبینیم و وضع موجود با آنچه میخواستیم و شرایط مطلوب زیاد است و شد آنچه نباید میشد، بنابراین دست و آسین را بالا زده آسیبشناسی و راهحل و اصلاح را پیشه خود کنید و راه تکرار را ببندید و یا اگر خدایناخواسته فاصله هست و باید، شبیه قصه دو خط متنافر میماند، ترمز دستی را کشیده و طرحی نو دراندازید و یارانهای که برای بیماران علیالسویه شده است را به روش و مدل دیگری از خزانه بدهید، که نقطه آخرش رضایت خلق و خالق باشد.
بشنوید ای دوستان این داستان
خود حقیقت نقد حال ماست آن
از قضا سرکنگبین صفرا فزود
روغن بادام خشکی مینمود
از هلیله قبض شد اطلاق رفت
آب آتش را مدد شد همچو نفت
آینهت دانی چرا غماز نیست
زآن که زنگار از رخش ممتاز نیست*
هوشنگخان
*حضرت مولانا
مهدی یاوری- با حضور دولت سیزدهم، یکی از مهمترین اتفاقات اقتصادی، حذف ارز یارانهای بود که در بسیاری از کالاها و خدمات رخ داد و یکی از مهمترین بخشها، بخش دارو بود. دولت از همان زمان بارها اعلام کرد که ارز یارانهای دارو را قطع نکرده و فقط مدیریت جدیدی روی آن انجام میدهد اما […]
دیدگاه بسته شده است.