مقاوم‌سازی تأسیسات و تجهیزات راهبرد اصلی شرکت ملی گاز ایران

مدیر برنامه‌ریزی گاز کشور، گفت: مقاوم‌سازی تأسیسات و تجهیزات تولید، انتقال و شبکه توزیع گازطبیعی، راهبرد اصلی شرکت ملی گاز ایران است. به گزارش مناقصه‌مزایده، حسینعلی محمدحسینی؛ افزود: احداث و نوسازی زیرساخت‌های اساسی مورد نیاز برای تولید، ذخیره‌سازی، انتقال و صادرات گاز با توجه به قرار گرفتن کشور بر روی کمربند زلزله آسیا و تفاوت […]

مدیر برنامه‌ریزی گاز کشور، گفت: مقاوم‌سازی تأسیسات و تجهیزات تولید، انتقال و شبکه توزیع گازطبیعی، راهبرد اصلی شرکت ملی گاز ایران است. به گزارش مناقصه‌مزایده، حسینعلی محمدحسینی؛ افزود: احداث و نوسازی زیرساخت‌های اساسی مورد نیاز برای تولید، ذخیره‌سازی، انتقال و صادرات گاز با توجه به قرار گرفتن کشور بر روی کمربند زلزله آسیا و تفاوت ماهیت گاز با سایر شریان‌های حیاتی زیرساختی، اجرای پروژه‌های مقاوم‌سازی را در اولویت اقدامات شرکت ملی گاز ایران قرار داد. وی ادامه داد: از این‌رو، تدوین دستورالعمل‌‌ها و روش‌های اجرایی درخصوص مقاوم‌سازی و ابلاغ یکپارچه آن به شرکت‌های تابعه در دستور کار قرار گرفت. به گفته محمدحسینی؛ تصویب ساختار سازمانی مقاوم‌سازی جهت اجرای نظام‌مند و یکپارچه پروژه‌های مقاوم‌سازی در بخش‌های مختلف انتقال، توزیع و پالایش از اقدامات آتی شرکت‌هاست که باید با همکاری با بخش‌های علمی و دانشگاهی کشور، به منصه‌ظهور برسد. مدیر برنامه‌ریزی تلفیقی شرکت ملی گاز ایران در پایان، تأکید کرد: فراموش نکنیم، مقاوم‌سازی تأسیسات گازرسانی در برابر زلزله به دلیل اهمیت بالای شبکه‌های گازرسانی و لزوم واکنش سریع در شرایط بحران، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

مقاوم‌سازی تأسیسات و تجهیزات صنعت گاز، امنیت ملی به شمار می‌آید

همچنین عبدالرحمن کشوری؛ معاون انرژی سازمان پدافند غیرعامل کشور، گفت: اگر بالا بردن مقاومت در بخش‌های مختلف را سرلوحه مقاوم‌سازی بدانیم، بی‌شک این موضوع باید در حوادث صنعتی مانند خوردگی و حوادث طبیعی هم در نظر گرفته شود و مخاطرات در این زمینه، دو مفهوم دارایی‌شناسی و تهدیدشناسی را در برمی‌گیرد. وی تأکید کرد: در بحث دارایی‌شناسی، اصل بر آن است که تا دارایی خود را شناسایی نکنیم، چگونه می‌توانیم آن دارایی را از تهدید‌ها حفظ کنیم و در بحث دوم، اگر تهدید را نشناسیم، نمی‌دانیم دارایی خود را باید در برابر چه چیزی مقاوم کنیم. معاون انرژی سازمان پدافند غیرعامل کشور، با بیان اینکه باید مقاوم‌سازی را در برابر همه تهدیدهای داخلی و خارجی در نظر داشته باشیم، افزود: مقاوم‌سازی در برابر تهدید‌ها به‌ویژه در برابر تهدیدهای سخت، باید به‌صورت ذاتی در طرح و پروژه‌ها مستتر باشد. کشوری؛ طراحی نیمه‌دفنی در بحث مخازن را از مهم‌‌ترین مباحث در این حوزه دانست و تصریح کرد: در بحث مخازن، خطوط لوله و… که جنبه حیاتی دارند، به‌ترین کار برای مقاوم‌سازی تأسیسات، طراحی نیمه‌دفنی است که اطمینان حداقلی را برای ما به‌وجود می‌آورد. وی یکی از محورهای اصلی در بحث مقاوم‌سازی را حفظ جان نیروی انسانی اعلام کرد و گفت: در طرح توسعه تأسیسات و مقاوم‌سازی، نیاز به مطالعات پدافند غیرعامل و اجرای آن ضروری است. معاون انرژی سازمان پدافند غیرعامل کشور، در پایان اظهار کرد: مقاوم‌سازی در بحث راهبردی هم بسیار حائزاهمیت است و در افق بالاتر، به نوعی امنیت ملی به شمار می‌آید.