۹ تصمیم برای افزایش صادرات فولاد و نرخ بازگشت ارز حاصل

انجمن‌های زنجیره فولاد و اتاق بازرگانی ایران، طی جلسه‌ای ۹ تصمیم درخصوص افزایش صادرات و نرخ بازگشت ارز گرفتند و صورتجلسه کردند. به گزارش مناقصه‌مزایده، این جلسه با حضور انجمن‌های فولاد، سنگ‌آهن، نوردکاران، لوله و پروفیل، مولیبدن، کمیسیون معدن اتاق ایران و معاون معادن و فرآوری وزارت صمت درخصوص افزایش صادرات و ارز حاصل از […]

انجمن‌های زنجیره فولاد و اتاق بازرگانی ایران، طی جلسه‌ای ۹ تصمیم درخصوص افزایش صادرات و نرخ بازگشت ارز گرفتند و صورتجلسه کردند. به گزارش مناقصه‌مزایده، این جلسه با حضور انجمن‌های فولاد، سنگ‌آهن، نوردکاران، لوله و پروفیل، مولیبدن، کمیسیون معدن اتاق ایران و معاون معادن و فرآوری وزارت صمت درخصوص افزایش صادرات و ارز حاصل از صادرات زنجیره فولاد برگزار شد و تصمیماتی به شرح زیر اتخاذ شد:

  1. سیاست‌های ارزی و قیمت خرید ارز حاصل از صادرات برای کل زنجیره فولاد اعم از سنگ‌آهن، کنسانتره، گندله، اسفنجی، شمش و بیلت، مقاطع طویل و مسطح، میلگرد، پروفیل، لوله و… یکسان و نرخ خرید ارز تا حد امکان به نرخ حاشیه بازار ارز نزدیک باشد.
  2. فروش محصول در تمام زنجیره در بورس کالا به نحوی مدیریت شود که منجر به افزایش قیمت معاملات بورس به بیش از ۹۰ درصد قیمت صادراتی هر یک از محصولات موجود در زنجیره نشود. بدین منظور کمیته‌ای با حضور نمایندگان از زنجیره فولاد و اتاق ایران، نمایندگان وزارت صنعت، نمایندگان بورس کالا و دیگر افراد مرتبط به صورت هفتگی تشکیل و نسبت به تنظیم بورس اقدام کنند.
  3. تمهیدات لازم برای جلوگیری از صادرات بدون بازگشت ارز زنجیره فولاد با جدیت و فوریت صورت پذیرد و صادرات با محوریت تولید کنندگان و یا بازرگانان مورد تأیید و تضمین تشکل‌های صنفی مورد تأیید اتاق ایران صورت پذیرد. ۴٫۱۵درصد عرض حاصل از صادرات زنجیره فولاد در اختیار صادرکننده قرار گیرد تا برای مصارفی همچون هزینه‌های انتقال ارز، بازاریابی و حضور در نمایشگاه‌ها مورد استفاده قرار گیرد.
  4. تولیدکنندگان زنجیره فولاد آمادگی برای دریافت انرژی و آب و دیگر نهاده‌های مورد نیاز تولید به نرخ متعارف کشورهای منطقه (برای شرکت‌های تولیدی مشابه) را برای تولید محصولات صادراتی مشروط به اجرای مفاد این صورت جلسه اعلام کردند.
  5. حاضرین در جلسه و ضرورت تمرکز تصمیم‌گیری برای صادرات در وزارت صنعت و عدم اعمال عوارض و مالیات برای صادرات از سوی دیگر دستگاه‌ها و حمایت از صادرات در قالب مشوق‌های صادراتی تأکید کردند.
  6. برآورد میزان تولید و مصرف داخلی و ظرفیت صادرات زنجیره فولاد به شرح جدول زیر به تأیید رسید و مقرر شد تا این جدول مبنای اقدامات سال‌جاری قرار گرفته و دست‌اندرکاران زنجیره فولاد متعهد به صادرات پیش‌بینی شده در این جدول و بازگشت ارز حاصل از صادرات در صورت اجرای مفاد این صورت جلسه باشند.
  7. انجمن‌های حاضر در جلسه بر ضرورت ایجاد سازوکار نظارت کیفی بر محصولات صادراتی با محوریت اتاق ایران و هماهنگی وزارت صنعت و مبادی ذی‌ربط تأکید کردند.
  8. مقرر شد در صورت موافقت وزیر صنعت به منظور نهایی شدن مفاد این توافقات درخواست توقف دو ماهه تصمیم کمیته بازگشت ارز بانک مرکزی برای بازگشت ارز حاصل از صادرات تمامی زنجیره به نرخ ارز نیما قبل از پایان سال ۱۴۰۲ انجام شود.