بخش‌خصوصی؛ کلید حل پایان طرح‌های نیمه‌تمام عمرانی کشور

مینا زمانیان- بی‌شک توسعه هر کشور به دلیل تصمیماتی است که از سوی دولتمردان گرفته می‌شود و در این بین طرح‌های عمرانی نقشی بسزا در توسعه به‌عهده دارند. کشورمان پُر شده از ده‌ها هزار طرح عمرانی که پایان یافتن‌شان می‌تواند تحولی عظیم در توسعه ایران را به همراه داشته باشد. بنابر آمارهای اعلامی از سوی […]

مینا زمانیان- بی‌شک توسعه هر کشور به دلیل تصمیماتی است که از سوی دولتمردان گرفته می‌شود و در این بین طرح‌های عمرانی نقشی بسزا در توسعه به‌عهده دارند. کشورمان پُر شده از ده‌ها هزار طرح عمرانی که پایان یافتن‌شان می‌تواند تحولی عظیم در توسعه ایران را به همراه داشته باشد. بنابر آمارهای اعلامی از سوی مسئولان بیش از ۷۰ هزار طرح نیمه‌تمام در کشورمان وجود دارد که رقمی بسیار بزرگ است و اتمام آنان در حال‌حاضر از منابع دولت خارج است. در این خصوص بار‌ها از حضور بخش‌خصوصی در این زمینه استقبال شده، اما همچنان هر روز بر تعداد طرح‌های نیمه‌تمام افزوده می‌شود. طرح‌هایی که با حضور چند مسئول در دور یک دایره و با استفاده از یک کلنگ، زده می‌شود اما پایان آن معلوم نیست چه زمانی باشد! جالب آنکه هستند بسیاری از طرح‌های عمرانی که روزشمار نیز بالای سر خود دارند اما مدت‌هاست که از زمان اتمام‌شان گذشته و این مسئله به سوژه‌ای طنز تبدیل شده است؛ همانند سریال نون خ که اکنون از صدا و سیما در حال پخش است. حال سؤال این است که کدام دولت این توانایی را دارد که به‌تنهایی به جنگ طرح‌های نیمه‌تمام عمرانی برود؟ یا به عبارت دیگر بودجه کدام دولت کفاف اتمام ۷۰ هزار طرح نیمه‌تمام عمرانی را می‌دهد؟ پاسخ به این پرسش تنها می‌تواند حضور بخش‌خصوصی باشد؛ بخشی که آماده است با کم‌ترین خواسته‌ها، اتمام این پروژه‌ها را برعهده گیرد.

عزم دولت برای تکمیل ۷۰ هزار طرح نیمه‌تمام عمرانی در کشور جدی است

در همین رابطه، معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور، گفت: ۷۰ هزار طرح عمرانی ملی، استانی و محلی نیمه‌تمام از دولت‌‌های گذشته برای دولت سیزدهم به ارث رسیده که مسئولان به اتمام آن‌‌ها پایبند هستند. مهدی جمالی‌نژاد؛ در حاشیه برگزاری همایش معاونان عمرانی استانداری‌‌ها در بوشهر، اظهار داشت: ریاست جمهوری، وزراء و مدیران استانی هم‌قسم شده‌اند که طرح‌های نیمه‌تمام که برخی از آن‌ها بیش از چند دهه بلاتکلیف مانده‌اند را به اتمام برسانند. وی افزود: برگزاری جلسات ماهیانه شورای‌عالی مسکن با حضور رئیس‌جمهور باعث سرعت‌گیری در اجرای طرح‌های مسکن شده و در برخی از استان‌ها در حال بهره‌برداری است. معاون عمرانی وزیر کشور، تصریح کرد: برخی از طرح‌های زیرساختی مصوبات سفرهای استانی رئیس‌جمهور نیز روند اجرای طرح‌های نیمه‌تمام سالیان گذشته را تکمیل می‌کند. جمالی‌نژاد؛ یادآور شد: برای رصد پیشرفت فیزیکی طرح‌های نیمه‌تمام که قرار است تا پایان دولت سیزدهم بهره‌برداری شود سامانه مدیریت و نظارت بر توسعه استان‌ها راه‌اندازی شده است که طرح‌های عمرانی کشور را نیز شامل می‌شود. معاون عمرانی وزیر کشور، با توجه به اینکه همه ۷۰ هزار طرح نیمه‌تمام تهران تا پایان این دولت قابل اتمام نیست، اظهار کرد: متناسب با نیازسنجی اولویت‌های مردمی در استان‌ها، طرح‌های نیمه‌تمام تکمیل خواهند شد. جمالی‌نژاد؛ گفت: یکی از اقدام‌های خوب دولت سیزدهم که برای سرعت‌بخشی در اجرای طرح‌های نیمه‌تمام دنبال کرده و پای آن نیز ایستاده، بحث مولد‌سازی است که نه‌تنها باعث تزریق اعتبار و آورده مالی می‌شود؛ بلکه زمینه واگذاری برخی طرح‌ها به بخش‌خصوصی را نیز فراهم خواهد کرد. وی اظهار کرد: هم‌اینک برخی طرح‌های نیمه‌تمام در پردیس‌ها و شهرک‌های فرهنگی وجود دارد که شهرداری‌‌ها طالب واگذاری آن‌ها برای تکمیل از محل بودجه محلی خود هستند.