نعیمه تپهافشاری- در حالی که آمار خودکشی پزشکان در حال افزایش است، هستند کسانی که بدون مدرک دانشگاهی درآمدهای میلیاردی از همین شغل به دست میآورند و زندگیشان توپِتوپ است! به قول شاملو: روزگار غریبی است نازنین! پزشکی شغلی است که جوانان نخبه با رویای شیرین پوشیدن لباس سپید، عزت و احترام در بین مردم […]
نعیمه تپهافشاری- در حالی که آمار خودکشی پزشکان در حال افزایش است، هستند کسانی که بدون مدرک دانشگاهی درآمدهای میلیاردی از همین شغل به دست میآورند و زندگیشان توپِتوپ است! به قول شاملو: روزگار غریبی است نازنین! پزشکی شغلی است که جوانان نخبه با رویای شیرین پوشیدن لباس سپید، عزت و احترام در بین مردم و زندگی با درآمد مناسب و آیندهای روشن انتخاب میکنند، رویایی که بسیاری از پزشکان جوان پس از ۱۳ سال رنج و تحصیل شبانهروزی آن را مربوط به گذشته میدانند و میگویند این عرصه دچار فراز و نشیب بیشتری شده است. برخی خبرهای حوزه پزشکی خوشحالکننده نیست، پزشکی در ایران دیگر آن رشتهای نیست که مثل دهههای گذشته برای آن سر و کله بشکنند. کار به جایی رسیده که بیانگیزگی، مهاجرت و خودکشی در تیترهای اخبار پزشکی جای گرفته است. تاکنون خبر و گزارشهای مختلفی از خودکشی و مهاجرت پزشکان در رسانههای ایران منتشر شده، مطالبی با محتواهای شبیه به هم که خوانندگان را نگران کرده است. دلایل مختلفی برای افزایش خودکشی پزشکان در رسانهها منتشر شده است، مشکلات معیشتی، فشار کاری، توهین و بیاحترامی، ضعف مدیریت نظام سلامت و…، اما تاکنون هیچ تحقیق جامعی درباره پدیده افزایش خودکشی جامعه پزشکی منتشر نشده است.
جریمه پزشکنماها میلیاردی شد، اما…
هفته گذشته بود که سعید کریمی؛ معاون درمان وزارت بهداشت، اعلام کرد: جریمه پزشکنماها میلیاردی شده است؛ براین اساس، طبق مصوبه ۴ تیرماه ۱۴۰۳ هیئتوزیران، میزان جریمه پزشکنماها افزایش یافته است. میزان این جریمه برای بار نخست ۵۸۰ میلیون تومان است. همچنین میزان جریمه برای تخلف دوم و تخلفهای پس از آن معادل یکمیلیارد و ۱۶۰ میلیون تومان است و نرخ جریمههای جدید بازدارنده است و امیدواریم که با این بازدارندگی شاهد ورود افراد غیرمجاز در حوزه پزشکی نباشیم. اما سؤال اینجاست که آیا جریمه میلیاردی باعث میشود تا پزشکنماها دست از اعمالشان بردارند؟
میلیاردی شدن جریمه پزشکنماها بازدارنده نیست
در همین رابطه، عضو کمیسیون بهداشت مجلس، با بیان اینکه میلیاردی شدن جریمه پزشکنماها با توجه به درآمد کلان آنها بهتنهایی بازدارنده نیست، تاکید کرد: باید سطح آگاهی مردم افزایش یابد تا به مراکز غیرمجاز و پزشکنماها مراجعه نکنند. محمدرسول شیخیزاده؛ در گفتگو با خانهملت، در مورد میلیاردی شدن جریمه پزشکنماها، گفت: تبلیغات گسترده توسط پزشکنماها و افراد فاقد صلاحیت در حال افزایش است و این موضوع سلامت مردم را در معرض خطر قرار داده است و عوارض جبرانناپذیری را برای مردم ایجاد کرده است. وی افزود: خدمات و اعمال زیبایی بسیار گرانقیمت است و کلینیکهای زیبایی و پزشکنماها از این طریق درآمدهای کلانی را به جیب میزنند. بنابراین به نظر میرسد افزایش جریمهها بازدارندگی چندانی نداشته باشد در واقع جریمهها زمانی بازدارنده است که درآمد پزشکنماها از این مسیر نجومی نباشد. نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس دوازدهم، ادامه داد: بنابراین در کنار توجه به افزایش جریمهها، باید آگاهی مردم برای مراجعه به چنین مراکزی افزایش و ارتقاء یابد و صدا و سیما و رسانهها با تولید برنامهها و فرهنگسازی مناسب، آگاهی مردم را ارتقاء دهند تا به مراکز غیرمجاز و پزشکنماها مراجعه نکنند. همچنین مردم باید مشخصات فرد مورد نظر را در سایت نظام پزشکی بررسی کنند و سپس برای مشاوره و انجام خدمات مورد نظر مراجعه کنند. شیخیزاده؛ یادآور شد: کلینیکها و پزشکان معتبر هم باید خدمات زیبایی و اعمال جراحی را با قیمت و هزینه کمتری انجام دهند تا مردم مجبور نشوند به پزشکنماها مراجعه کنند.
نازنین زمانیان- شاید برای خیلیها باور اینکه روزی یک پزشک یا دستیار پزشک خودکشی کند، سخت باشد. زیرا پزشکان در همه جای دنیا منجمله ایران، جزء طبقات پردرآمد جامعه محسوب میشوند و براساس شغلشان از شأن خوبی نیز در جامعه برخوردارند. بیشک پیام انتشار خبر خودکشی هر پزشک بسیار سنگین است و عواقب بدی را […]
دیدگاه بسته شده است.