معاون اسبق بانک مرکزی:رکود؛ یأس، ناامیدی، بیکاری ‌و فساد در پی دارد

    معاون سابق وزارت اقتصاد گفت: اگر رکورد و تورم را در دو کفه ترازو باشد، باید بر تورم بوسه زدو آن را پذیرفت، زیرا رکود، یأس، ناامیدی، بیکاری و فساد به‌دنبال دارد، ولی تورم این خصیصه‌ها را ندارد. حیدر مستخدمین حسینی در گفت‌و‌گو با مهر، ارز دلار را تنها یکی از متغیرهایی دانست […]

 

 

معاون سابق وزارت اقتصاد گفت: اگر رکورد و تورم را در دو کفه ترازو باشد، باید بر تورم بوسه زدو آن را پذیرفت، زیرا رکود، یأس، ناامیدی، بیکاری و فساد به‌دنبال دارد، ولی تورم این خصیصه‌ها را ندارد.

حیدر مستخدمین حسینی در گفت‌و‌گو با مهر، ارز دلار را تنها یکی از متغیرهایی دانست که می‌تواند در رکود یک اقتصاد تأثیرگذار باشد و در ادامه گفت: یک اقتصاد بسته که از نرخ دلار تأثیر نمی‌پذیرد و به دلار ارتباطی ندارد هم می‌تواند دچار رکود شود.

مستخدمین حسینی در ادامه با انتقاد از نحوه تدوین برنامه ششم توسعه و این‌که فقط حرف‌های زیبا در این زمینه گفته و شنیده می‌شود، این سئوال را مطرح کرد که آیا واقعاً برنامه این است؟ وی در ادامه گفت: معضل اصلی کشور اشتغال است. ایجاد پدیده‌هایی مانند «شاه مازندران» به دلیل بیکاری است. با اشتغال‌زایی بسیار از معضلات اجتماعی حل می‌شود و این موضوع را بسیار از کارشناسان و تحلیلگران اقتصادی مطرح می‌کنند اما نبود شغل به معضلات اجتماعی دامن می‌زند.

وی خاطرنشان کرد: رکود معضل بسیار بزرگی برای اقتصاد یک کشور محسوب می‌شود اما تورم این گونه نیست. اگر رکورد و تورم را در دو کفه ترازو قرار دهیم، باید بر تورم بوسه بزنیم و آن را بپذیریم به این دلیل که رکود، یأس، نا امیدی، بیکاری و فساد را به دنبال دارد اما تورم این خصیصه‌ها را ندارد. باید تلاش کرد که از تورم نترسید و به سمت رونق فعالیت‌های اقتصادی رفت و تورم را در کنار آن کنترل کرد نه این‌که کار و فعالیت تولیدی را متوقف کرد.

معاون اسبق وزارت اقتصاد افزود: با کاهش رکود خود به خود نرخ تورم هم کاهش می‌یابد. کاهش تورم با وجود بالا بودن و تشدید رکود هنر نیست. هنر این است که رشد اقتصادی باید و تورم در کنار آن بنشیند و در پی آن، تورم را با برنامه‌ریزی کنترل کرد تا برنامه‌های اقتصادی اثرگذار شود.

وی در پاسخ به این سئوال که برخی از تحلیلگران می‌گویند که با اجرای دو طرح دولت برای خروج تولید از رکود، تولید قفل شده است، آیا این موضوع صحیح است، اظهار داشت: این موضوع درست است. وقتی دولت نشان می‌دهد برای خروج از رکود برنامه دارد که از جمله آن ارایه تسهیلات به مردم از جمله تسهیلات خرید لوازم خانگی یا خودرو است، مردم انتظاراتی خواهند داشت اما هیچ یک از این موارد خواسته مردم نبوده است بلکه مردم از دولت چیزهای دیگری را می‌خواهند، در صورتی که دولت این دو طرح برای خروج کالا‌ها از انبار‌ها را مطرح کرد.

به گفته وی، نتیجه این شد که هنوز کارت‌های اعتباری توزیع شده تعیین تکلیف نشده‌اند و با توجه به انتظاری که در مردم به‌وجود آمده، اندک خرید لوازم خانگی هم متوقف شده است. مردم منتظر هستند که ببینند دولت با این کارت‌‌ها چه کار خواهد کرد؟ فروش فروشگاه‌های لوازم خانگی قفل و رکود تعمیق شده است و باقی ماندن کالا‌ها در انبار‌ها نشان دهنده عدم موفقیت این سیاست دولت است و تمامی این‌ها فضای کسب و کار را قفل کرده است.