رییس سازمان خصوصی‌سازی:حضور سرمایه‌گذاران خارجی در مزایده‌های سازمان خصوصی سازی

  مسعود طاهری- رییس سازمان خصوصی‌سازی در نشست خبری خود که به مناسبت دهه فجر برگزار شد، آخرین وضعیت واگذاری سازمان خصوصی‌سازی را تشریح کرد و در خصوص آزادسازی سهام عدالت، مزایده استقلال و پرسپولیس و همچنین اقدامات واگذاری آلومینیم المهدی توضیحاتی را ارایه داد. به گزارش خبرنگار مناقصه‌مزایده، عبدا… پورحسینی، معاون وزیر اقتصاد گفت: […]

 

مسعود طاهری- رییس سازمان خصوصی‌سازی در نشست خبری خود که به مناسبت دهه فجر برگزار شد، آخرین وضعیت واگذاری سازمان خصوصی‌سازی را تشریح کرد و در خصوص آزادسازی سهام عدالت، مزایده استقلال و پرسپولیس و همچنین اقدامات واگذاری آلومینیم المهدی توضیحاتی را ارایه داد.

به گزارش خبرنگار مناقصه‌مزایده، عبدا… پورحسینی، معاون وزیر اقتصاد گفت: از ابتدای سال ۱۳۸۰ تاکنون ۱۴۰ هزار میلیارد تومان سهام دولتی واگذار شده که ۳۰ هزار میلیارد تومان آن در غالب رد دیون، ۳۰ هزار میلیارد تومان در غالب سهام عدالت و ۸۰ هزار میلیارد تومان به عموم مردم واگذار شده است.

وی با بیان این‌که مقاومت‌هایی بر سر راه خصوصی‌سازی وجود دارد که این مقاومت‌‌ها افکار عمومی را مکدر می‌کند به آخرین وضعیت پرونده سهام عدالت اشاره کرد و گفت: در سال ۱۳۹۵ پرونده سهام عدالت با اتمام دوره ۱۰ ساله بسته می‌شود و شرکت‌های مسؤول سهام عدالت موظف هستند تا تیرماه سال ۱۳۹۵ صورت‌های مالی خود را تصویب کرده و در اختیار سازمان خصوصی‌سازی قرار دهند تا سود شرکت‌های سرمایه‌پذیر مورد محاسبه قرار بگیرد.

به گفته پوری‌حسینی، با محاسبه سود شرکت‌های سرمایه‌پذیر در اوایل مهرماه آینده میزان سود قابل واگذاری به خزانه و میزان سهام قابل آزادسازی را اعلام کرده و سهامداران در صورت تمایل می‌توانند از محل آورده نقدی باقی مبلغ یک میلیون تومان را به خزانه پرداخت کنند.

وی اضافه کرد: تا پایان شهریور ۱۳۹۲، ۱۷ درصد از واگذاری‌ها به بخش خصوصی واقعی واگذار شده که ۵ درصد آن به صورت سهام ترجیحی و تدریجی به ‌کارمندان و کارگزاران بوده است، همچنین در کل سال ۱۳۹۲ این رقم به ۴۳ درصد، در سال ۱۳۹۳ به ۷۸ درصد و در ۹ ماهه اول امسال به صددرصد رسیده است.

وی با بیان این‌که فعلاً برای تشویق بخش خصوصی برنامه‌ریزی بیش‌تری نداریم، گفت: مزایده‌های سازمان خصوصی سازی، آسیب‌شناسی و گزارش آن به هیأت وزیران ارایه شده است.

پوری حسینی با بیان این‌که انتظار می‌رود طی چند ماه آینده شاهد حضور سرمایه‌گذاران خارجی در مزایده‌های سازمان خصوصی‌سازی باشیم، خاطرنشان کرد: از ۱۱۰۰ شرکت مشمول واگذاری از سال ۱۳۸۰ تاکنون حدود ۵۰ درصد یعنی ۹۵۰ شرکت واگذار شده‌اند و تعدادی نیز از لیست خصوصی‌سازی خارج شده‌اند.

معاون وزیر اقتصاد در خصوص واگذاری سهام دو باشگاه استقلال و پرسپولیس و انتقادهایی که نسبت به این واگذاری صورت گرفته است، توضیح داد: شهادت می‌دهم که در واگذاری استقلال و پرسپولیس هیچ‌گونه ضعفی از سوی سازمان خصوصی‌سازی صورت نگرفته و این سازمان با نهایت دقت کار خود را انجام داده است؛ این در حالی است که چندین بار مزایده این دو شرکت برگزار شد اما به نتیجه نرسید.

وی در خصوص واگذاری سهام این دو باشگاه به بخش تعاون گفت: در این خصوص پیشنهاداتی از سوی معاون وزیر تعاون مطرح شده است که سازمان از هرگونه تلاش و توانایی شرکت‌ها برای ورود به بحث واگذاری سرخابی‌‌ها استقبال می‌کند، اما به هیچ‌وجه قصد ندارد تا سهام این باشگاه‌ها را خارج از مزایده و از طریق مذاکره به فروش برساند.

رییس سازمان خصوصی‌سازی با بیان این‌که رد دیون خصوصی‌سازی تلقی نمی‌شود و واگذاری سهام در قالب رد دیون ممنوع است، گفت: پیش از این در توانمند کردن بخش خصوصی غفلت شده است، اما در حال حاضر برای تشویق بخش خصوصی به شرکت در مزایده‌ها تسهیلاتی در نظر گرفته می‌شود.

معاون وزیر اقتصاد در پاسخ به سؤالی در خصوص ابهامات واگذاری سهام آلومینیم المهدی و محاسبه نشدن ۵۰۰ میلیارد تومان از دارایی‌های شرکت در قیمت‌گذاری و همچنین دریافت نکردن ضمانت‌های قانونی از خریدار درقبال وام بانک‌های خارجی و همچنین گزارش محرمانه سازمان بازرسی در خصوص لغو مزایده توضیحاتی ارایه داد.

وی ادامه داد: شرکت آلومینیم المهدی از سال ۱۳۷۴شروع به فعالیت کرده و دارایی بسیار بالایی دارد، اما متأسفانه زمانیکه در دست دولت بود نه تنها ریالی برای دولت سود نداشت بلکه حدود ۵۰۰ میلیارد تومان نیز زیان انباشته داشت، بنابراین اگر شرکتی زیان انباشته دارد و ما آن را به صفر ریال هم به مزایده بگذاریم اتفاقی نمی‌افتد، اما برای همین شرکت و طرح هرمزال سازمان خصوصی‌سازی حدود ۲۳۰۰ میلیارد تومان به عنوان ثمن معامله از خریدار دریافت کرده است لذا نه تنها هیچ مشکلی به وجود نیامد بلکه ما تقریباً به بالا‌ترین قیمت ممکن این شرکت را فروختیم و نگران نیستیم.

 

وی در پاسخ به این سؤال که با بهبود شرایط بورس سازمان خصوصی‌سازی چه برنامه‌ای برای عرضه سهام شرکت‌ها دارد، گفت: همه ی عرضه‌هایی که سازمان خصوصی انجام می‌دهد از شرایط بورس تبعیت نمی‌کند و این سازمان موظف است تا همه شرکت‌ها را واگذار کند. این در حالی است که تعداد بسیار کمی از سهام بورسی وجود دارد ولی مزایده شرکت‌ها در آینده نزدیک انجام می‌شود.