سهم مالیات در تولید ناخالص ملی باید به ۱۵درصد برسد

رییس سازمان مالیاتی سهم مالیات در تولید ناخالص ملی باید به ۱۵درصد برسد رییس‌کل سازمان مالیاتی ایران گفت: دستیابی به سهم ۱۵درصدی مالیات از تولید ناخالص داخلی و سهم۶۰ تا ۷۰درصدی بودجه عمومی، دو شاخص کفایت بودجه به شمار می‌روند. به گزارش جامع‌نیوز، سیدکامل‌تقوی‌نژاد در یازدهمین همایش سیاست‌های مالی و مالیاتی ایران در دانشکده اقتصاد […]

رییس سازمان مالیاتی

سهم مالیات در تولید ناخالص ملی باید به ۱۵درصد برسد

رییس‌کل سازمان مالیاتی ایران گفت: دستیابی به سهم ۱۵درصدی مالیات از تولید ناخالص داخلی و سهم۶۰ تا ۷۰درصدی بودجه عمومی، دو شاخص کفایت بودجه به شمار می‌روند.

به گزارش جامع‌نیوز، سیدکامل‌تقوی‌نژاد در یازدهمین همایش سیاست‌های مالی و مالیاتی ایران در دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران، افزود: مالیات یکی از متغیرهای کلیدی در اقتصاد هر کشور است که دولت‌‌ها برای انجام وظایف ذاتی خود در حوزه‌های مختلف مانند تأمین امنیت، آموزش، بهداشت و تولید کالاهای عمومی به نمایندگی از مردم به این منابع مالی نیاز دارند.

وی از مالیات به عنوان مهم‌ترین منبع تأمین مالی پایدار دولت‌‌ها یاد کرد و گفت: تأثیر مالیات بر بخش‌های مختلف اقتصاد یکی از دغدغه‌های دولت‌‌ها بوده است.

به گفته تقوی‌نژاد، هرگونه تلاش برای توسعه نظام مالیاتی، بدون شناخت ارکان آن یعنی تولید ملی، قوانین و سازمان مالیاتی و آگاهی از چالش‌‌ها و موانع، غیرممکن خواهد بود.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی و سهم مالیات از بودجه عمومی، دو شاخص مهم در ارزیابی تحقق اهداف مالیاتی به شمار می‌روند.

وی یادآور شد: دستیابی به سهم ۱۵درصدی مالیات از تولیدناخالص داخلی و سهم ۶۰ تا ۷۰درصدی از بودجه عمومی، دو شاخص کفایت بودجه محسوب می‌شوند.

تقوی‌نژاد درباره چالش‌های توسعه نظام مالیاتی کشور نیز گفت: وضع کلان اقتصاد کشور، فرار مالیاتی و چالش‌های ناشی از وضع قوانین و مقررات را باید در این حوزه مورد توجه جدی قرارداد.

وی توزیع نامناسب درآمد، ترکیب تولید ملی، شکل‌گیری شرکت‌های کاغذی، رواج کارت‌های بازرگانی اجاره‌ای، حساب‌های اجاره‌ای، قاچاق گسترده کالا، بازار زیرزمینی و وضعیت نامناسب ارز را از چالش‌های کلان در مسیر توسعه نظام مالیاتی برشمرد.

رییس کل سازمان مالیاتی، توسعه نیافتگی فرهنگ مالیاتی، نبود وفاق کلی درباره ضرورت پرداخت مالیات میان نهادهای تصمیم گیر و اثرگذار، رواج پرداخت‌های نقدی، بی‌ثباتی در اقتصاد کلان، نرخ تورم را از دیگر مشکلات عنوان کرد.