نرخ رشد تولید لوازم خانگی متأثر از نوسانات ارز است

نرخ رشد تولید لوازم خانگی متأثر از نوسانات ارز است رییس انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی گفت: به دلیل وابستگی مواداولیه در تولید لوازم خانگی به نرخ ارز، شرایط‌ تولید و نرخ آن بسته به زمان تغییر می‌کند به گزارش مناقصه‌مزایده، محمدرضا‌دیانی گفت: هر چند در سال‌جاری رشد خوبی در تولید لوازم خانگی داشتیم اما تقاضای […]

نرخ رشد تولید لوازم خانگی متأثر از نوسانات ارز است

رییس انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی گفت: به دلیل وابستگی مواداولیه در تولید لوازم خانگی به نرخ ارز، شرایط‌ تولید و نرخ آن بسته به زمان تغییر می‌کند

به گزارش مناقصه‌مزایده، محمدرضا‌دیانی گفت: هر چند در سال‌جاری رشد خوبی در تولید لوازم خانگی داشتیم اما تقاضای عقب‌ماندگی در این حوزه همچنان وجود دارد و به دلیل وابستگی مواد اولیه به نرخ ارز شرایطمان بسته به زمان تغییر می‌کند.

وی ادامه‌داد: برای این‌که بتوانیم نسبت به سال گذشته سهم مواد خود را در قیمت تمام شده داشته باشیم، باید سود ۱۵ تا ۲۰ درصدی قیمت لوازم خانگی مدنظر قرار گیرد و با توجه به این‌که در سال جاری علی‌رغم شرایط سخت موجود تولیدکنندگان لوازم خانگی با همان نرخ‌های قبلی کار خود را ادامه داده‌اند، ۱۵ تا ۲۰ درصد نسبت به قیمتی که باید در بازار داشته باشیم عقب هستند و به‌طور حتم با توجه به شرایط سخت موجود این تداوم ادامه نخواهد داشت و با آغاز سال آتی شاهد رشد قیمت در این حوزه خواهیم بودیم.

رییس انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر این‌که معاون امور صنایع وزیر صنعت، معدن و تجارت از اجرای طرح کارت اعتباری خرید کالای ایرانی از ابتدای سال آینده و به صورت مادام خبر داده است، تصریح کرد: در این رابطه هیچ‌گونه مشورتی با ما صورت نگرفته و از آن بی‌اطلاع هستیم.

دیانی در ادامه با اشاره به شرایط اقتصادی کشور خاطرنشان‌کرد: شرایط اقتصادی به‌گونه‌ای است که اگر عزم ملی نداشته باشیم؛ مشکلات حل نخواهد شد. دور تسلسل در اقتصاد ایران به وجود آمده و حل آن نیازمند به یک عزم ملی با نگاهی متفاوت است تا اصلاح امور صورت گیرد.

وی همچنین با انتقاد از واردات برخی کالا‌ها از کشورهایی نظیر کره جنوبی و ترکیه اظهارکرد: با توجه به این‌که ما به ترکیه مواداولیه می‌فروختیم آنها برای این واردات تعرفه گذاشته و ما را محدود کرده‌اند و اجازه نمی‌دهند که همچون گذشته به این کشور صادرات داشته باشیم.

رییس انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی ادامه داد: نمی‌دانم به چه علت کالاهای بادوامی که کالای پایه نیز محسوب نمی‌شوند و نیز کالاهای لوکس از ترکیه وارد می‌شوند، این کالا‌ها از ارزش افزوده بالایی برخوردارند و علت واردات آنها مشخص نیست. این در حالی است که ما برای واردات این کالا‌ها تعرفه ترجیحی در نظر گرفته‌ایم و به آنها امکان ورود داده‌ایم در حالی‌که ترکیه‌ای‌‌ها حتی واردات پتروشیمی از ایران را به کشورشان محدود کرده‌اند.

 

دیانی با تأکید بر این‌که سیاست‌های وارداتی ما متناسب با شرایط پیرامونی نیست، یادآور شد: کره‌ای‌‌ها با ما ۶میلیارد دلار فاینانس امضا کرده‌اند و دو سال است که ما را بازی می‌دهند. چرا نباید جلوی واردات از کره گرفته شود، آنها سالانه ۶ – ۷ میلیارد دلار واردات به ایران دارند اما هیچ اقدامی در ارتباط با فاینانس‌‌ها نداشته‌اند و برای ما بازی به راه انداخته‌اند. علاوه بر این ترکیه‌ای ما را در شرایط سختی قرارداده‌اند در حالی‌که ما هرگز چنین تصمیم متقابلی را در قبال آنها اتخاذ نکرده‌ایم.

وی با بیان این‌که صنعت به شدت دچار بحران و آسیب در بخش نقدینگی است، گفت: در حال حاضر شرایط به‌گونه‌ای است که نمی‌توانیم بانک‌ها را نیز سرزنش کنیم. همه با هم گرفتار شده‌ایم و نمی‌توانیم به بانک‌ها زور بگوییم. در حال حاضر قدرت خرید مردم تضعیف شده و تصمیمی در ارتباط با افزایش توان قدرت خرید و توان تولید داخل گرفته نمی‌شود. به‌طور حتم عملیاتی شدن تصمیماتی نظیر کارت اعتباری خرید کالای ایرانی و نیز ارایه تسهیلات به بخش تولید می‌تواند کمک کننده باشد اما فعالیت‌های درخوری صورت نگرفته است.

رییس انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی با بیان این‌که به حوزه صنعت توجه نمی‌شود، اظهارکرد: زمانی که سفته‌بازی صورت می‌گیرد، پول‌های سرگردان به سمت دلار هجوم می‌آورند. به‌طور حتم اگر حرکتی در بخش اقتصادی نداشته باشیم، در آینده باید منتظر ریزگردهای آزاردهنده‌ای باشیم که منافع ملی و حیات اقتصادی ما را به مخاطره می‌اندازد.