بقای تولیدکنندگان داخلی در گرو استفاده از مارک‌های خارجی

قاضی‌پور مطرح کرد بقای تولیدکنندگان داخلی در گرو استفاده از مارک‌های خارجی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، گفت: ستاد مبارزه با قاچاق کالا در نهاد ریاست‌جمهوری تعطیل شده است که باید این ستاد از تعطیلی خارج شود و برای حفظشان تولیدات داخل اقداماتی داشته باشد. به گزارش خانه‌ملت، نادر قاضی‌پور در خصوص واردات پوشاک […]

قاضی‌پور مطرح کرد

بقای تولیدکنندگان داخلی در گرو استفاده از مارک‌های خارجی

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، گفت: ستاد مبارزه با قاچاق کالا در نهاد ریاست‌جمهوری تعطیل شده است که باید این ستاد از تعطیلی خارج شود و برای حفظشان تولیدات داخل اقداماتی داشته باشد.

به گزارش خانه‌ملت، نادر قاضی‌پور در خصوص واردات پوشاک قاچاق به کشور، اظهار داشت: یکی از دلایلی که صنعت تولید کفش و پوشاک ایران دچار ورشکستگی شد قراردادی بود که در ابتدای دولت به‌عنوان تعرفه ترجیحی بین ایران و ترکیه منعقد شد.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، با بیان این‌که بعد از انعقاد قرارداد تعرفه ترجیحی صنعت تولید کفش و پوشاک فلج شد، گفت: گمرک در اجرای این قرارداد خیانت کرد، زیرا هر مسافر مجاز بود که ۸۰ دلار کالا وارد کشور کند، اما هر ۲۰ نفر تا ۳۰ میلیون تومان کالا وارد کشور کرد.

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به این‌که افرادی که از این طریق و بیش از سقف تعیین شده کالا وارد می‌کنند مسافر نیستند، ادامه داد: این افراد نیروهای اجیر شده برای تجار بودند که صبح از مرز خارج و مجدداً شب از طریق مرز وارد کشور می‌شدند و از این طریق پوشاک و کفش وارد کشور می‌کردند.

سیاست ترکیه برای جذب مسافران ایرانی

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، با بیان این‌که ترکیه در ایام عید طی یک سیاست باز قیمت اقامت در هتل‌های خود را کاهش داد و آن را پیش‌فروش کرد، اظهار داشت: مردم کشور متأسفانه به‌ جای سفر به استان‌های کشور مانند شیراز و اصفهان به ترکیه سفر کردند و با صرف یک‌دهم هزینه سفرهای داخلی می‌توانستند به شهرهای ترکیه سفر و از هتل‌های بهتری نیز استفاده کنند.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: سیل عظیم مردم به سوی آنکارا، استانبول، وان، آنتالیا و سایر شهرهای ترکیه سفر کردند و در زمان برگشت چندین چمدان جنس وارد کشور کردند که این اقدامات اقتصاد کشور و تولید داخل را فلج می‌کند.

برخی تولیدکنندگان داخلی مجبور به نصب برند سایر کشور‌ها هستند

قاضی‌پور در خصوص این‌که برخی تولیدکنندگان داخلی مجبور به نصب مارک سایر کشور‌ها برای فروش محصولات خود هستند، گفت: در گذشته این‌گونه بود که در پس کوچه‌ها ارومیه کت و شلوار تولید و برندهای ترک بر روی آن نصب می‌کردند و این به ترکیه صادر می‌شد، مردم ایرانی طی سفر به این کشور مجدداً آن را به‌عنوان محصول ترک می‌خریدند، اکنون نیز در جزیره کفش ایرانی با برند ایتالیایی تولید می‌شود؛ لذا تولیدکنندگان برای بقای خود مجبور به این اقدامات هستند.

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی، در پایان با تأکید بر این‌که در اولین اقدام باید مرز‌ها را کنترل کرد تا ظرفیت مجاز ۸۰ دلاری واردات توسط مسافران به ۸۱ دلار تبدیل نشود و این میزان نیز باید سهمیه‌بندی شود و اجازه ندهند برخی افراد هر روز صبح از مرز خارج شوند و مجدداً شب بازگردند، خاطرنشان کرد: با کنترل این موارد یقیناً واردات بی‌رویه کاهش پیدا می‌کند، البته ستاد مبارزه با قاچاق کالا در نهاد ریاست‌جمهوری تعطیل شده است که باید این ستاد از تعطیلی خارج شود و برای حفظشان تولیدات داخل اقداماتی داشته باشد.