افسردگی نوجوانان را جدی بگیرید

افسردگی نوجوانان را جدی بگیرید روانشناسان اعتقاد دارند شناسایی زودهنگام افسردگی در کودکان و نوجوانان دارای اهمیت بسیار زیادی است زیرا این موضوع می‌تواند زمینه‌ساز بروز خشونت در سنین بزرگسالی شود. به گزارش سیناپرس، تیمی از پژوهشگران دانشگاه آکسفورد به بررسی ارتباط بین افزایش احتمال بروز خشونت در بزرگسالی و داشتن سابقه افسردگی در دوران […]

افسردگی نوجوانان را جدی بگیرید

روانشناسان اعتقاد دارند شناسایی زودهنگام افسردگی در کودکان و نوجوانان دارای اهمیت بسیار زیادی است زیرا این موضوع می‌تواند زمینه‌ساز بروز خشونت در سنین بزرگسالی شود.

به گزارش سیناپرس، تیمی از پژوهشگران دانشگاه آکسفورد به بررسی ارتباط بین افزایش احتمال بروز خشونت در بزرگسالی و داشتن سابقه افسردگی در دوران نوجوانی پرداخته و در این تحقیق ارتباط طولی بین افسردگی و خشونت‌های بعدی را در کشورهای هلند، انگلستان و فنلاند مورد بررسی قرار گرفت. محققان این ۳ گروه، از اقدامات مکمل افسردگی، از جمله گزارش‌های شخص بیمار؛ تشخیص بالینی و اندازه‌گیری‌های مختلف خشونت از جمله گزارش‌های خبری و محکومیت‌های رسمی برای جرایم خشونت‌آمیز استفاده کردند.

در بررسی‌های انجام شده روی نمونه‌های مورد مطالعه قرار گرفته و اندازه‌گیری ضریب افسردگی و خشونت در آنها مشخص شد که الگوی مرتبطی بین افسردگی در سنین نوجوانی و ظهور رفتارهای خشن در بزرگسالی وجود دارد.

سرپرستی این تیم تحقیقاتی برعهده پرفسور سینا فاضل، پژوهشگر ایرانی‌الاصل از گروه روانپزشکی قانونی دانشگاه آکسفورد قرار دارد. این تیم تحقیقاتی در مطالعات خود دریافتند که رابطه مستقیمی بین افسردگی در سنین نوجوانی و افزایش بروز رفتارهای خشونت‌آمیز در سنین بالاتر وجود دارد.

برای نمونه در جامعه فنلاند بیش از ۷ درصد از مجرمین و افراد دارای سابقه خلاف‌های خشونت‌آمیز، افسردگی دارند در حالی که این رقم در جمعیت افراد فاقد افسردگی، ۳٫۶ درصد است. از سوی دیگر در بررسی‌های انجام شده روی نمونه‌های مورد مطالعه قرار گرفته و اندازه‌گیری ضریب افسردگی و خشونت در آنها مشخص شد که الگوی مرتبطی بین افسردگی در سنین نوجوانی و ظهور رفتارهای خشن در بزرگسالی وجود دارد. در کشورهای دانمارک و بریتانیا این موضوع نمود بیش‌تری داشته و به‌طور واضح افسردگی‌های نوجوانی منجر به بروز خشونت در بزرگسالی می‌شود در حالی که در کشور فنلاند این رقم کم‌تر بوده و احتمال بروز خشونت در افراد مبتلا به افسردگی در مقایسه با افراد فاقد این نشانه‌ها، دو برابر بیش‌تر است.

این موضوع نشان می‌دهد که شناسایی نشانه‌های افسردگی در نوجوانان بسیار مهم بوده و نقش به‌سزایی در کاهش خشونت و پیشگیری از رفتارهای خشن در جامعه دارد. البته عوامل ایجادکننده این ارتباط هنوز مشخص نبوده و برای شناسایی دلیل اصلی این موضوع، نیاز به مطالعات بیش‌تری وجود داشته و شناخت این مسأله می‌تواند دلیل بروز رفتارهای خشن آنی و بدون فکر و برنامه قبلی، رفتارهای خصمانه و قانون‌شکنی را مشخص کند.