امنیت اقتصادی برای تولیدکنندگان فراهم نیست

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران امنیت اقتصادی برای تولیدکنندگان فراهم نیست رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با اشاره به اینکه امنیت اقتصادی برای تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی فراهم نیست، گفت: در شرایط فعلی مشکلاتی در زمینه درآمدهای ارزی و مبادلات خارجی داریم که باید در عرصه عمل برای آن […]

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران

امنیت اقتصادی برای تولیدکنندگان فراهم نیست

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با اشاره به اینکه امنیت اقتصادی برای تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی فراهم نیست، گفت: در شرایط فعلی مشکلاتی در زمینه درآمدهای ارزی و مبادلات خارجی داریم که باید در عرصه عمل برای آن تدبیری بیندیشیم تا فضا برای فعالیت تولیدکنندگان مساعد شود.

به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از اتاق ایران، غلامحسین شافعی در نشست هم‌اندیشی دیپلماسی اقتصادی و تجاری خراسان‌جنوبی افزود: ایران به‌واسطه ظرفیت‌های بالای اقتصادی و روابط دوستانه با همسایگان، شرایط مساعدی برای توسعه حضور در بازارهای منطقه دارد و اولویت دولت در سیاست تجاری نیز مبادله با کشورهای همسایه است، از این منظر استان‌های مرزی مانند خراسان‌جنوبی اهمیت بالایی دارند و می‌توانند از فرصت پیش‌آمده برای توسعه کسب‌وکار‌‌ها استفاده کنند.

مسایل حوزه تولید با وصله‌وپینه زدن حل نمی‌شود

رییس اتاق ایران با بیان اینکه با تصمیمات روبنایی و وصله‌وپینه‌ای مسایل حوزه تولید حل نمی‌شود، تأکید کرد: در رفع مشکلات اقتصادی تا زمانی که سیاست‌های تجاری با سیاست‌های ارزی هماهنگ نباشد به نتیجه مطلوب نخواهیم رسید.

شافعی ادامه داد: در موقع سخن از سردار جنگ اقتصادی بودن تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی دم می‌زنیم اما در زمان بروز مشکلات، آنها را متهمان اصلی می‌دانیم.

او با اشاره به اینکه ایران با وجود قرار گرفتن در یک منطقه پرتنش و ناامن، از امنیت و ثبات بسیار بالایی برخوردار است، گفت: با این‌ وجود مسایلی داریم که قدرت پیش‌بینی و برنامه‌ریزی را از فعالان اقتصادی گرفته و نشان از عدم امنیت اقتصادی دارد؛ به‌گونه‌ای که یک فعال اقتصادی و تولیدکننده نمی‌داند در سال آینده هزینه‌های تولید اعم از نرخ ارز، هزینه تأمین اجتماعی و قیمت مواد اولیه چقدر می‌شود.

اختصاص مشوق‌‌‌ها برای بخش غیرمولد

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در این نشست با تأکید بر اینکه وقتی همه مشوق‌‌‌ها به بخش‌های غیرمولد و دلالی اختصاص می‌یابد، نمی‌توان انتظار رونق تولید داشت، بیان داشت: فردی که همه ثروت خود را در بانک پس‌انداز می‌کند همواره سود بدون ریسک می‌گیرد و هیچ‌گونه مالیاتی پرداخت نمی‌کند؛ اما تولیدکنندگان هزینه‌های زیادی در قالب بیمه و مالیات و عوارض می‌پردازند و علاوه بر این باید ریسک تغییرات بی‌قاعده قوانین و شرایط اقتصادی را نیز بپذیرند.

شافعی افزود: بخش‌خصوصی در راستای حمایت از کالای ایرانی اصرار بر حمایت از عرضه به‌جای بخش تقاضا داشت و معتقدیم رونق تولید نیز با تأکید بر همین موضوع محقق می‌شود.

او با بیان اینکه گاهی هماهنگی در زمینه تصمیمات کلان اقتصادی وجود ندارد، گفت: ناهماهنگی‌‌‌ها فضای کسب‌وکار را نامساعد می‌کند، مثلاً وقتی در یک موضوع مشخص بانک‌مرکزی یک نظر و وزارت صنعت نظر دیگری دارد، آسیب‌های احتمالی آن نصیب حوزه تولید و فعالان اقتصادی می‌شود آن ‌هم در شرایطی که ما همگی باید برای رونق تولید تلاش کنیم.

رییس اتاق ایران با تأکید بر اینکه می‌توانستیم از برجام استفاده بهتری ببریم، گفت: استکبار جهانی به‌اندازه کافی برای تولیدکنندگان مشکل ایجاد کرده و در داخل نباید سنگ دیگری جلوی پای آنان بگذاریم.

در ادامه این نشست، محسن احتشام، رییس اتاق بیرجند نیز با تأکید بر اینکه تحریم‌های استکبار جهانی علیه ملت ایران خلاف اصول تجارت بین‌الملل است، گفت: در زمینه رفع مشکلات اقتصادی باید از تجربیات و نظریات بخش‌خصوصی استفاده شود، به‌خصوص که با توجه به چالش‌های موجود در فضای کسب‌وکار بین‌المللی ضرورت هم‌اندیشی بخش‌خصوصی و دولتی دوچندان شده است.

احتشام با بیان اینکه برای حل مشکلات اقتصادی نیازمند یک تفکر استراتژی هستیم، افزود: در شرایطی که استکبار جهانی در مسیر فعالان اقتصادی مانع گذاشته در داخل باید با استفاده از راهکارهای گوناگون مسیر تولید را سهل کنیم.

رییس اتاق بیرجند گفت: در خراسان‌جنوبی فضای خوب تعامل‌گونه و دوستانه بین بخش‌خصوصی و بخش دولتی وجود دارد و امیدواریم بتوانیم در استان به دیپلماسی اقتصادی- تجاری برسیم تا از فرصت‌های پیش رو در بازارهای جهانی بهره ببریم