توسعه اقتصاد دانش‌‌بنیان با بهره‌گیری از ظرفیت مناطق آزاد تجاری

توسعه اقتصاد دانش‌‌بنیان با بهره‌گیری از ظرفیت مناطق آزاد تجاری  ستاری: دیگر با پول نفت نمی‌توان کشور را اداره کرد تفاهم‌نامه‌ای با هدف توسعه اقتصاد دانش‌‌بنیان با بهره‌گیری از ظرفیت مناطق آزاد تجاری بین معاونت علمی و فن‌آوری و دبیرخانه شورای عالی مناطق آزادتجاری-صنعتی ویژه اقتصادی منعقد شد. به گزارش مهر، با امضای تفاهم‌نامه همکاری […]

توسعه اقتصاد دانش‌‌بنیان با بهره‌گیری از ظرفیت مناطق آزاد تجاری

 ستاری: دیگر با پول نفت نمی‌توان کشور را اداره کرد

تفاهم‌نامه‌ای با هدف توسعه اقتصاد دانش‌‌بنیان با بهره‌گیری از ظرفیت مناطق آزاد تجاری بین معاونت علمی و فن‌آوری و دبیرخانه شورای عالی مناطق آزادتجاری-صنعتی ویژه اقتصادی منعقد شد.

به گزارش مهر، با امضای تفاهم‌نامه همکاری میان معاونت علمی و فن‌آوری و دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی توسط سورناستاری و علی‌اکبر‌ترکان، زمینه بهره‌مندی شرکت‌های دانش‌بنیان، مؤسسات و واحدهای فن‌آور داخلی و خارجی از ظرفیت و توانمندی این مناطق برای توسعه اقتصاد دانش‌‌بنیان تسهیل شد.

این تفاهم‌نامه همکاری به منظور تحقق اهداف سند چشم‌انداز برنامه‌های توسعه اقتصادی-اجتماعی و گسترش تعاملات علمی، فن‌آوری، اقتصادی و اجرایی کشور و براساس بند یازدهم سیاست‌های اقتصاد مقاومتی ابلاغ شده توسط مقام معظم رهبری در خصوص انتقال فن‌آوری‌های پیشرفته به کشور از طریق مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور به امضای دو طرف رسید.

بر اساس این تفاهم‌نامه، مراکز نوآوری در مناطق آزاد تجاری برای میزبانی شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی و خارجی همکار شکل خواهند گرفت و همچنین زمینه بهره‌مندی شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان و فن‌آور از تسهیلات، خدمات و زیرساخت‌های مناطق آزاد فراهم خواهد شد.

فراهم آوردن زیرساختی نوآورانه و پیشرو در هر منطقه، با توجه به مأموریت‌ها و اولویت‌های فن‌آورانه آن، تولید و ترویج محتوای رسانه‌ای علمی، فن‌آورانه و فرهنگی متناسب با نیاز کشور، فرهنگ‌سازی انتقال و بومی‌سازی فن‌آوری‌های مورد نیاز کشور از مأموریت‌های تفاهم‌نامه یادشده است.

براساس این تفاهم‌نامه همکاری، ایجاد و تقویت روابط‌ میان‌دانشگاهی بین‌المللی، جلب مشارکت مراکز معتبر طراحی مهندسی و فن‌آوری جهان برای انجام طرح‌های مشترک و برگزاری دوره‌های آموزشی، ایجاد امکان استقرار گروه‌ها و مراکز پژوهشی خارجی در مناطق آزاد از دیگر اقداماتی است که با انعقاد این تفاهم‌نامه همکاری محقق می‌شود.

بر مبنای این تفاهم‌نامه کمیته مشترک با حضور مهدی‌بازرگان و محموداحمدی به نمایندگی از دبیرخانه مناطق آزاد، محمودشیخ‌زین‌الدین، معاون نوآوری و تجاری‌سازی و پرویز کرمی، مشاور معاون علمی و فن‌آوری به نمایندگی معاونت علمی و فن‌آوری ریاست جمهوری، اهداف کمی و کیفی و اجرای مناسب مفاد این تفاهم‌نامه را پیگیری می‌کنند.

هر ویال داروی بیوتک معادل ۲۰۰ بشکه نفت درآمدزایی دارد

معاون علمی و فن‌آوری ریاست جمهوری گفت: وقتی ما یک داروی بیوتک را صادر می‌کنیم، هر ویال آن که تنها چند گرم است، معادل ۲۰۰ بشکه نفت برای ما درآمدزایی دارد.

سورنا ستاری در نشست «شرکت‌های دانش‌‌بنیان در حوزه صادرات» با بیان این‌که زیست‌بوم اشتغال و کارآفرینی موضوع مهمی است که باید راه درست خود را پیدا کند خطاب به شرکت‌های دانش‌‌بنیان صادرکننده، گفت: شما راهی را رفته‌اید که در آن دولت را کنار گذاشته‌اید و این نکته بسیار مهمی است و با توجه به وجود حجم بالای نیروی انسانی در ایران می‌توان گفت پایه اقتصاد آینده کشور ما همین راه خواهد بود .

وی ادامه داد: باید اکوسیستم کارآفرینی و اشتغال درست شود، اگر این اتفاق صورت گیرد صندوق‌های خطر پذیربخش پژوهشی و غیره هم درست خواهد شد و اما اگر این اتفاق نیفتد، نمی‌توانیم موفق شویم.

وی بیان کرد: وقتی ما یک داروی بیوتک را صادر می‌کنیم، هر ویال آن‌که تنها چند گرم است، معادل ۲۰۰ بشکه نفت برای ما درآمدزایی دارد و این کارآفرینی و ارزش آفرینی مد نظر ما است.

ستاری تأکید کرد: دیگر با پول نفت نمی‌توان این کشور را اداره کرد. با خام‌فروشی نفت، زعفران، زرشک، منابع زیرزمینی و غیره نمی‌توانیم پیشرفت کنیم باید مواد خام ما با فکر و ایده به محصولی تبدیل شود که اقتصاد را تحت‌تأثیر قرار دهد.

وی خاطر نشان کرد: ما احساس کردیم وقتی می‌خواهیم دانشگاه‌ها را ارتقا دهیم، باید روی شرکت‌های دانش‌بنیان کار کنیم. این تغییر با شرکت‌های دانش‌بنیانی که اساتید دانشگاه‌ها و دانشجویان تأسیس می‌کنند، اتفاق افتاده است.

معاون علمی رییس‌جمهور با ابراز رضایت از کاهش درصد وابستگی دولت به فروش نفت، گفت: ما باید از فرصت پایین رفتن قیمت نفت در کشور استفاده کنیم، وقتی قیمت نفت پایین می‌آید بهتر فکر می‌کنیم و در دولت تصمیم‌گیری‌های بهتری صورت می‌گیرد.

نایب رییس هیأت امنای صندوق نوآوری و شکوفایی با اعلام آمادگی برای حمایت از شرکت‌های دانش‌‌بنیان، به صندوق نوآوری و شکوفایی اشاره کرد و گفت: باید به این صندوق زمان بدهیم. این صندوق نمی‌تواند وام‌هایی با رقم بالا بدهد. صندوق نوآوری شکوفایی برای شرکت‌های کوچک طرح‌ریزی‌شده و وقتی شرکت از یک سطحی بالاتر می‌رود باید سراغ سیستم بانکی برود.

معاون علمی و فن‌آوری رییس‌جمهور ادامه داد: سعی شده تا سود صندوق هم در حد امکان کم باشد، البته صندوق نوآوری و شکوفایی هویتی کاملاً مستقل دارد و زیر نظر مستقیم من نیست. اما پیگیری کردیم تا این رقم پایین باشد. بخشی از این وام قرض‌الحسنه بوده و سعی شده است به میزانی که سود بانکی کاهش پیدا می‌کند، نرخ سود این وام‌‌ها نیز پایین آورده شود.

وی ضمن اعلام آمادگی برای پیگیری پیشنهادهای صاحبان شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: تمام تلاش خودمان را می‌کنیم تا دولت در کارهای شما دخالت کم‌تری داشته باشد و بتوانید در یک فضای راحت حرکت کرده و به‌کار خود ادامه دهید.

توانمندسازی شرکت‌های دانش‌‌بنیان برای توسعه کسب و کار

معاون امور بین‌الملل و تبادل فن‌آوری معاونت علمی گفت: توانمندسازی شرکت‌های دانش‌‌بنیان برای توسعه کسب و کار مهم‌ترین اقدام معاونت امور بین‌الملل در دو سال اخیر بوده است.

علی‌مرتضی‌بیرنگ در نشست «شرکت‌های دانش‌‌بنیان حوزه صادرات» گفت: یکی از مهم‌ترین اولویت‌هایی که در دو سال اخیر در معاونت امور بین‌الملل و تبادل فن‌آوری پیگیری می‌شود توانمندسازی شرکت‌های دانش‌‌بنیان برای توسعه کسب و کار است.

وی گفت: معاونت علمی طی دو سال گذشته بیش‌ترین تمرکز خود را بر روی حمایت از شرکت‌های دانش‌‌بنیان قرارداده است و این موضوع در ابعاد و در بخش‌های مختلف معاونت در حال پیگیری است.

وی افزود: توسعه کسب و کار بین‌المللی شرکت‌های دانش‌‌بنیان از اولویت‌هایی است که در معاونت امور بین‌الملل معاونت علمی مدنظر است که در این زمینه بحث صادرات محصولات شرکت‌های دانش‌‌بنیان و برنامه‌ریزی برای توانمندسازی آن‌ها در این زمینه به صورت جدی و مستمر پیگیری می‌شود.

بیرنگ با اشاره به این‌که برای توسعه کسب و کار بین‌الملل و صادرات شرکت‌های دانش‌‌بنیان با مدیران شرکت‌ها مذاکراتی داشته‌ایم، بیان کرد: در جلسات متعددی که با مدیران شرکت‌های دانش‌‌بنیان داشته‌ایم در خصوص دغدغه‌ها و مشکلات پیش روی این شرکت‌ها در زمینه صادرات و توسعه کسب و کار گفت‌و‌گو کرده و بر همین اساس، اقدام به رفع موانع کرده‌ایم.

وی تصریح کرد: البته تمام اقدامات ما در این زمینه به گونه‌ای است که کم‌ترین میزان دخالت دولت وجود داشته باشد و خود شرکت‌های دانش‌‌بنیان بازیگران و گردانندگان طرح‌ها باشند.

 

معاون امور بین‌الملل و تبادل فن‌آوری معاونت علمی با اشاره به ایجاد پایگاه‌های صادراتی ایران در برخی کشور‌ها به عنوان یکی از راهکارهای توسعه صادرات شرکت‌های دانش‌‌بنیان، گفت: به‌طور مثال ایجاد پایگاه‌های صادراتی ایران در برخی کشور‌ها و راه‌اندازی کریدور خدمات صادرات دانش‌‌بنیان از جمله اقداماتی است که در این زمینه انجام داده‌ایم و خود شرکت‌های دانش‌‌بنیان مهم‌ترین نقش را در این کار ایفا می‌کنند.