رشد ۸ درصدی با سرمایه گذاری محدود ممکن نیست

  رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به توافق هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ گفت: امروز مهم‌ترین وظیفه ملی مسؤولان، استفاده از این فرصت پیش آمده در جهت ایجاد اقتصاد سالم و زاینده است. به گزارش ایرنا، علی لاریجانی در آیین بهره‌برداری از ۱۳۵ طرح عمرانی، خدماتی، ترافیکی و فرهنگی شهرداری قم، افزود: بعد از […]

 

رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به توافق هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ گفت: امروز مهم‌ترین وظیفه ملی مسؤولان، استفاده از این فرصت پیش آمده در جهت ایجاد اقتصاد سالم و زاینده است.

به گزارش ایرنا، علی لاریجانی در آیین بهره‌برداری از ۱۳۵ طرح عمرانی، خدماتی، ترافیکی و فرهنگی شهرداری قم، افزود: بعد از توافق هسته‌ای، فضای متفاوتی در کشور از نظر نگاه به سرمایه گذاری به وجود آمده و بسیاری از کشور‌ها از جمله کشور چین در سفر رییس‌جمهوری این کشور به ایران و همچنین هیأت‌هایی از کشورهای اروپایی جهت سرمایه گذاری ابراز علاقه‌مندی کرده‌اند.

وی افزود: با سرمایه گذاری محدود نمی‌توانیم به رشد ۸ درصدی در اقتصاد کشور برسیم و معضل بیکاری را رفع کنیم.

وی با تأکید بر استفاده از فضای فعلی کشور برای جذب سرمایه‌گذاران، اضافه کرد: مناقشات و بحث‌های مختلف در مراتب پایین تر قرار دارند و اصل بر این است که در کشور فضایی ایجاد کنیم تا مردم زندگی با کرامتی داشته باشند.

رییس قوه مقننه با بیان این‌که امروز دریچه‌هایی از امید برای بهبود وضعیت کشور گشوده شده است، گفت: کشور همچنان در شرایط سختی قرار دارد و کار کردن و به ثمر رساندن طرح‌های مختلف در واقع نوعی مجاهدت و نشان‌دهنده تلاش مسؤولان است.

لاریجانی در ادامه سخنان خود به طرح‌های عمرانی و خدماتی شهرداری قم اشاره کرد و گفت: مسؤولان اولویت‌هایی را برای شهر قم ترسیم و زمینه سرمایه‌گذاری خارجی در راستای آبادانی این شهر به نحوی که در شأن استان قم باشد، فراهم کنند تا جهشی در عمران و آبادانی قم رقم بخورد.

وی همچنین با اشاره به این‌که آغاز عملیات راه آهن سریع‌السیر تهران – قم – اصفهان در شرایط سخت تحریم انجام شد، گفت: این طرح با همکاری کشور چین محقق شد و امروز نیز خط دوم مترو را می‌توان با استفاده از فاینانس احداث کرد.

وی ادامه داد: مدیران استانی فعال باشند تا برای طرح‌های مختلف علاوه بر جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی، از تسهیلات صندوق توسعه ملی نیز استفاده کنند.

نماینده قم در مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که بخشی از مردم قم زیر خط فقر زندگی می‌کنند، گفت: آباد کردن و ایجاد فضای اشتغال در قم وظیفه ملی است و در این شهر از این جهت باید بیش‌تر کار شود.

لاریجانی تأکید کرد: بعد صنعتی شهر قم در کنار بعد زیارتی آن باید تقویت شود و مسؤولان شهرداری و استانداری در این راستا مطالعات دقیقی انجام دهند.

وی به برخی مشکلات از جمله بدهی شهرداری به دولت و بدهی دولت به شهرداری اشاره کرد و گفت: برخی مشکلات این چنینی به شهرداری فشار وارد می‌کند که البته امیدواریم با صحبتی که با سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی شده این مشکلات مرتفع شود.

وی اضافه کرد: شهرداری باید علاوه بر انضباط کاری، محاسبه درستی از اقدام‌های صورت گرفته داشته باشد تا مشکلات مشابه پیش نیاید.

رییس مجلس شورای اسلامی با مفید ارزیابی کردن مطالعه قم ۱۴۰۰، گفت: مسؤولان باید گام‌های بعدی را برای افق درازمدت با اولویت حرم مطهر حضرت معصومه(س) در نظر بگیرند تا شهر دلخواه را بسازند، در غیراینصورت تحت فشار مهاجرت‌ها قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: باید شهرسازی در قم به گونه‌ای باشد تا هویت شهر علم و مرکز تشیع حفظ شود.

وی تأکید کرد: مسؤولان تلاش کنند جمعیت شهر قم بیش‌تر از این نشود، شهرهای بزرگ مشکلات متعددی دارند که آسایش را از مردم سلب می‌کند.

لاریجانی ادامه داد: مهاجرت‌ها طوری باشد که با شرایط قم سازگار باشد، لزومی ندارد قم گسترش پیدا کند، بلکه می‌توان شهرهای دیگری به وجود آورد.

وی همچنین با اشاره به این‌که وضعیت آب در قم مناسب نیست، گفت: تمام تلاش‌های چند سال گذشته حداکثر در حد نگهداری وضع موجود بوده و وضعیت آب هشداردهنده است و به همین دلیل باید از این‌که در درازمدت جمعیت شهر قم و شهرک‌ها افزایش یابد جلوگیری کنیم.

وی افزود: بعید است شرایط از نظر آب به سامان شود، پس باید انواع سازوکارهایی که می‌شود جمعیت شهر را مهار کرد و سکنه را در محدوده مشخصی نگه داشت لحاظ شود.

 

لاریجانی با تأکید بر این‌که خودمان با دست خودمان شهر را بزرگ نکنیم، بیان کرد: باید در محدوده شهر سخت گیرانه عمل کنیم که متأسفانه در سال‌های گذشته اینطور نشد و بسیاری از مشکلات به وجود آمد.