تسریع درکاهش ذخیره‌سازی‌های نفت با تمدید توافق اوپک‌پلاس

تسریع درکاهش ذخیره‌سازی‌های نفت با تمدید توافق اوپک‌پلاس  رئیس دوره‌ای اوپک تمدید یک ماهه توافق کاهش عرضه اوپک‌پلاس را عاملی برای شتاب‌بخشی به روند کاهش سطح ذخیره‌سازی‌های نفت‌خام دانست و گفت: این شرایط سبب می‌شود قیمت‌ نفت به سطوح مطلوب نزدیک شود و بازار ساختار متناسب خود را پیدا کند. به گزارش شانا، کنفرانس خبری […]

تسریع درکاهش ذخیره‌سازی‌های نفت با تمدید توافق اوپک‌پلاس

 رئیس دوره‌ای اوپک تمدید یک ماهه توافق کاهش عرضه اوپک‌پلاس را عاملی برای شتاب‌بخشی به روند کاهش سطح ذخیره‌سازی‌های نفت‌خام دانست و گفت: این شرایط سبب می‌شود قیمت‌ نفت به سطوح مطلوب نزدیک شود و بازار ساختار متناسب خود را پیدا کند.

به گزارش شانا، کنفرانس خبری مربوط به صدوهفتاد و نهمین نشست عادی وزیران نفت و انرژی سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و یازدهمین نشست مشترک وزارتی تولیدکنندگان عضو و غیرعضو اوپک دوشنبه (۱۹ خردادماه) با حضور عبدالعزیز بن‌سلمان، وزیر انرژی عربستان‌سعودی، الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه، محمد سانوسی بارکیندو، دبیرکل اوپک و محمد عرقاب، رئیس دوره‌ای اوپک به‌صورت ویدیوکنفرانس برگزار شد.

بیش از ۸۰ خبرنگار از رسانه‌های سراسر جهان و در عین تحلیلگران حوزه انرژی دو روز پس از نشست‌های ۱۷۹ اوپک و اوپک‌پلاس یازدهم شنبه (۱۷ خردادماه) که با اجماع درباره اجرای توافق کاهش تولید روزانه ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه‌ای ۲۲ کشور عضو ائتلاف اوپک‌پلاس به جز مکزیک پایان یافت، در این نشست خبری یکساعته که به‌دلیل شرایط ویژه شیوع ویروس کرونا به‌صورت ویدیوکنفرانس برگزار شد، شرکت کردند.

محمد عرقاب؛ وزیر انرژی و معادن الجزایر و رئیس دوره‌ای اوپک در ابتدای این نشست خبری گفت: تمدید یک ماهه توافق کاهش عرضه تا پایان ماه ژوئیه به روند کاهش سطح ذخیره‌سازی‌های نفت‌خام سرعت می‌بخشد و این شرایط سبب می‌شود قیمت‌های جهانی این ماده به سمت سطوح مطلوب نزدیک شوند و بازار ساختار متناسب خود را پیدا کند.

وی با بیان اینکه همه تولیدکنندگان از ساختارها و سازوکارهای در نظر گرفته شده از سوی اوپک‌پلاس حمایت کرده‌اند، گفت: این شرایط نشان‌دهنده نیت و مقصود آنها برای پایبندی کامل به توافق کاهش عرضه است.

رئیس دوره‌ای اوپک تأکید کرد: نخستین باری است که چنین سازوکاری اجراء شده و بنده معتقدم که این اتفاق پیشرفت بسیار خیره‌کننده‌ای برای همگرایی اوپک‌پلاس است و این شرایط سبب افزایش اعتماد و اعتقاد به ائتلاف اوپک‌پلاس در میان جهانیان می‌شود.

عرقاب گفت: تصمیم برای برگزاری ماهانه نشست کمیته مشترک وزارتی نظارت بر توافق کاهش عرضه اوپک و غیراوپک (JMMC) یکی دیگر از عناصر باورپذیری ائتلاف اوپک‌پلاس است و فرصتی را برای ما فراهم می‌کند تا بازار نفت را به‌طور منظم رصد و بررسی و سپس آینده آن را پیش‌بینی کنیم تا در صورت لزوم برای ایجاد ثبات در بازار نفت اقدام‌های لازم را انجام دهیم.

عربستان، کویت و امارات و عمان ژوئیه کاهش داوطلبانه ندارند

عبدالعزیر بن‌سلمان؛ وزیر انرژی عربستان نیز در این نشست خبری گفت: عربستان و کشورهای هم‌پیمانش در حاشیه خلیج‌فارس برنامه‌ای برای تداوم کاهش تولید دواطلبانه در ماه ژوئیه ندارند و این کاهش تنها مربوط به ژوئن سال ۲۰۲۰ خواهد بود.

در همین حال، الکساندر نواک؛ وزیر انرژی روسیه تصریح کرد که هنوز برای اظهارنظر و پیش‌بینی درباره سیاست‌های تولید اوپک و غیراوپک در ماه اوت بسیار زود است، عبدالعزیز بن‌سلمان بلافاصله گفته‌های وزیر انرژی روسیه را تأیید کرد.

وزیر انرژی عربستان در پاسخ به پرسش خبرنگار شانا درباره پیشنهاد جدید عراق مبنی بر تغییر معیارهای تعیین سهمیه کاهش تولید برای کشورهای عضو ائتلاف اوپک‌پلاس گفت: پیشنهادهای مطرح شده در این باره بررسی و اقدام مقتضی درباره آن‌ها انجام می‌شود.

وی افزود: وزیر کنونی نفت عراق در نشست‌های اوپک و اوپک‌پلاس اخیر شرکت نداشتند و مستقیم از جانب ایشان درخواستی دریافت نکرده‌ایم، من در این باره اطلاعات لازم را ندارم بنابراین نمی‌توانم اظهارنظر کنم.

بنسلمان گفت: عراق پایبندی خود به تعهدش در توافق ائتلاف اوپک‌پلاس را اعلام کرده است و در نشست روز شنبه گذشته هم بدون ملاحظه‌ای با تصمیم تولیدکنندگان عضو و غیرعضو اوپک موافقت کرد.

اعضای اوپک و اوپک‌پلاس در نشست روز شنبه (۱۷خردادماه) با قول مساعد عراق، نیجریه و آنگولا و قزاقستان مبنی بر تعهد صددرصدی در ماه‌های آینده و جبران تعهد کاهش تولید در ماه‌های ژوئیه، اوت و سپتامبر کاهش تولید ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه‌ای را برای یک ماه تمدید کردند.

بر این اساس مکزیک در ماه ژوئیه از توافق کاهش تولید که ازسوی کشورهای عضو و غیرعضو اوپک برای یک ماه تمدید شد، معاف خواهد بود.

ایران، لیبی و ونزوئلا همچنان از کاهش تولید معاف هستند.

۲۳ کشور تولیدکننده نفت اوپک و غیراوپک حاضر در توافقنامه همکاری (Declaration of Cooperation) در نشست ماه آوریل امسال بر سر کاهش تولید در سه مرحله به ترتیب ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه برای مدت دو ماه، هفت‌میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه برای شش‌ماه و پنج‌میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه برای ۱۶ ماه به توافق رسیدند.