۷۸ درصد منابع آب کشور در مسیر نابودی

   رحیم میدانی معاون وزیر نیرو با اعلام این‌که نزدیک به ۷۸ درصد از منابع آب زیرزمینی رو به نابودی است، گفت: در برخی مناطق، آب نه‌تنها دیگر برای شرب مناسب نیست بلکه در بخش کشاورزی هم امکان استفاده ندارد. میدانی در گفت‌و‌گو با مهر با بیان این‌که ۵۰ درصد از منابع آبی کشور در […]

 

 رحیم میدانی معاون وزیر نیرو با اعلام این‌که نزدیک به ۷۸ درصد از منابع آب زیرزمینی رو به نابودی است، گفت: در برخی مناطق، آب نه‌تنها دیگر برای شرب مناسب نیست بلکه در بخش کشاورزی هم امکان استفاده ندارد.

میدانی در گفت‌و‌گو با مهر با بیان این‌که ۵۰ درصد از منابع آبی کشور در سفره‌های زیرزمینی قرار دارد، گفت: این موضوع از یک لحاظ برای کشور یک فرصت است، چون منابع آب زیرزمینی که آن هم منشأ بارندگی دارد در زمین نفوذ و در سفره‌ها ذخیره می‌شود.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا اظهار داشت: این منابع جزو ذخایر تجدیدپذیر آبی کشور محسوب می‌شود اما در عین حال برخی از منابع آبی زیرزمینی کشور که به اصطلاح ذخایر فسیلی خوانده می‌شود، تجدیدپذیر نیستند.

وی ادامه داد: ویژگی آب‌های فسیلی که در طول تاریخ زمین شکل گرفته و در دل زمین وجود دارد، این است که در صورت استفاده قابلیت جایگزینی و تجدیدپذیری ندارند، اما سفره‌های آبی موجود کشور جزو ذخایری است که می‌توانیم از آن استفاده کرده و دوباره جایگزین شود.

این مقام مسؤول در وزارت نیرو بیان داشت: ذخایر آبی زیرزمینی کشور بسیار باارزش بوده و در تمام دنیا نیز به عنوان ذخایر استراتژیکی آبی هر کشوری تلقی می‌شود. میدانی افزود: به دلیل ضعف مدیریت در بهره‌برداری از منابع آب زیرزمینی در حال حاضر به وضعیتی رسیده‌ایم که نزدیک به ۷۸ درصد از منابع آب زیرزمینی کشور در یک مسیر رو به نابودی و اضمحلال قرار گرفته است.

وی با تأکید بر این‌که در این موضوع مبالغه و بزرگنمایی وجود ندارد، افزود: ممکن است برخی نابودی ذخایر آبی کشور را به خشکسالی و تغییرات اقلیمی مرتبط کنند و بگویند این شرایط باعث شده تا سفره‌های زیرزمینی به وضعیت نابودی برسند.

معاون وزیر نیرو خاطرنشان کرد: ما در وزارت نیرو این نوع دیدگاه‌ها را با اطمینان رد می‌کنیم، چون حتی قبل از این‌که پدیده تغییر اقلیم در کشور ما اثر خود را نشان دهد، ما باز هم شاهد بودیم که در بسیاری از دشت‌های کشور افت سطح آب زیرزمینی را داشتیم.

 میدانی گفت: مفهوم آن این است که ما بیش از میزان تجدیدپذیری آب در حال برداشت و استفاده هستیم، بنابراین مسأله ناشی از این می‌شود که ما قبل از دوره‌های ترسالی هم بیش از استعداد سفره‌های زیرزمینی آب برداشت می‌کردیم.

این مقام مسؤول در وزارت نیرو اظهار داشت: حال خشکسالی به عنوان یک عامل ثانویه و تشدیدکننده می‌تواند در نابودی ذخایر آبی کشور تأثیرگذار باشد ولی نمی‌تواند دلیل اصلی باشد که ما آن را بزرگنمایی کنیم.