همکاری مشترک ایران و سوئیس در توسعه روابط علمی – پزشکی دانشگاه‌های دو کشور

    هیأت سوئیسی خواستار توسعه روابط علمی بین دانشگاه‌های ایران و سوئیس و همکاری مشترک در موضوعات تربیت پزشک عمومی، جمع‌آوری اطلاعات قدیمی پزشکی شد. به گزارش مهر، دکتر باقر لاریجانی در ابتدای این نشست، حضور هیأت بلند پایه سوئیسی را برای تداوم همکاری‌های علمی و آموزشی میان دو کشور حایز اهمیت خواند و […]

 

 

هیأت سوئیسی خواستار توسعه روابط علمی بین دانشگاه‌های ایران و سوئیس و همکاری مشترک در موضوعات تربیت پزشک عمومی، جمع‌آوری اطلاعات قدیمی پزشکی شد.

به گزارش مهر، دکتر باقر لاریجانی در ابتدای این نشست، حضور هیأت بلند پایه سوئیسی را برای تداوم همکاری‌های علمی و آموزشی میان دو کشور حایز اهمیت خواند و گفت: در دیدار با وزیر علوم، درباره پتانسیل‌های علمی ایران شنیده‌اید. ایران در عرصه پزشکی نیز تاریخچه بسیار غنی دارد و دانشمندان زیادی چون ابن سینا، رازی و بیرونی در این سرزمین زندگی کرده‌اند.

وی ادامه داد: آموزش پزشکی سنتی در ایران قریب به ۱۰۰ سال پیش شروع شده است و امروز تغییرات زیادی کرده است. همه استان‌های ایران حداقل یک دانشگاه علوم پزشکی دارند که متعهد به انجام ۳ مأموریت آموزش، پژوهش و ارایه خدمات سلامت هستند و به همین دلیل اعضای هیأت علمی در ایران مشغله زیادی دارند.

معاون آموزشی وزیر بهداشت با اشاره به تحولات علم پزشکی در ایران گفت: امروز ما در ایران شاهد تغییرات چشم‌گیری در عرصه‌های آموزشی و پژوهشی هستیم و با داشتن بیش از ۵۰ دانشگاه علوم پزشکی، ۳۰۰ مجله پزشکی، ۱۸ هزار عضو هیأت علمی و ۲۰۰ هزار دانشجوی علوم پزشکی توانسته‌ایم یک سوم از تولیدات علمی کشور را به خود اختصاص دهیم و رتبه اول را در منطقه کسب کنیم.

لاریجانی به توضیح برخی از برنامه‌های معاونت آموزشی وزارت بهداشت پرداخت و گفت: اجرای بسته‌های تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی بر اساس موقعیت جغرافیای استان‌ها و ایجاد همکاری تنگاتنگ بین دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، تغییر کوریکولوم‌های آموزشی در راستای پاسخ به نیاز کشور صورت گرفته است.

وی افزود: برای مثال تصویب سند ملی پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر برای مدیریت دیابت، سرطان، حوادث جاده‌ای، فشارخون، بیماری‌های قلبی و عروقی، تلفیق آموزش و خدمات سلامت از برنامه‌هایی است که ایران برای تحول در عرصه پزشکی در دست اجرا دارد.

معاون وزیر بهداشت اجرای برنامه پزشک خانواده را از دیگر تحولات در عرصه پزشکی کشور خواند و گفت: با توجه با افزایش جمعیت سالخورده ایران، نیاز به تربیت پزشک خانواده به‌طور قابل توجهی افزایش پیدا کرده است و این کار در راستای تغییرات نظام ارایه خدمات سلامت در ایران به خوبی در حال انجام است.

لاریجانی علم و تکنولوژی را مسیر خوبی برای همکاری‌های مشترک دانست و افزود: در این خصوص اخیراً‌ً با کشور اتریش برای تأسیس یک دانشگاه علوم پزشکی مشترک و تدوین برنامه‌های علمی مشترک، همکاری‌های خوبی داشته‌ایم و قطعاً‌ با فضای اقتصادی مناسب پس از تحریم‌ها، تعاملات علمی، اقتصادی و سیاسی بین ایران و سوئیس نیز بهتر خواهد شد.

به گفته معاون آموزشی وزیر بهداشت، ایران با پتانسیل‌های علمی، اقتصادی و فرهنگی متعدد می‌تواند نقش قطب علمی منطقه را ایفا کند.

در ادامه این نشست، یوهان اشنایدر ضمن تشکر از دکتر لاریجانی و توضیحات جامع وی گفت: همان‌طور که می‌دانید در راستای سفر رییس‌جمهور سوئیس به ایران، یک هیأت اقتصادی و یک هیأت علمی سوئیسی جلسات مختلفی با گروه‌ها و دانشگاه‌های ایرانی داشته‌اند و این سفر به گونه‌ای با هدف گسترش ارتباطات میان دو کشور در زمینه‌های علمی، اقتصادی و سیاسی است.

وی افزود: دوستی دیرینه ایران و سوئیس همان‌طور که حتی در نقشه همکاری‌های بین‌المللی که هم‌اکنون دیدیم، مشخص بود و سوئیس جزو کشورهایی است که از سال‌های دور با ایران همکاری‌های مشترک داشته است.

دکتر میشل هنگارتنر، رییس انجمن دانشگاه‌های سوئیس و رییس دانشگاه زوریخ نیز در ادامه به توضیح نظام آموزشی علوم پزشکی در کشور سوئیس پرداخت و گفت: دانشگاه زوریخ به عنوان بزرگ‌ترین دانشگاه سوئیس که بزرگ‌ترین دانشکده پزشکی سوئیس را دارد، فعالیت خود را با دو دانشکده پزشکی کوچک شروع کرد.

وی افزود: اکنون دانشجویان پس از گذراندن دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد، باید آزمون فدرال را بگذرانند و بعد از آن می‌توانند رشته مورد علاقه خود را انتخاب کنند، که معمولاً ۶ تا ۱۱ سال طول می‌کشد و بعد از تحصیل به مدت تقریباً ۱۳ سال تخصص خود را در یکی از رشته‌های پزشکی می‌گیرند.

رییس دانشگاه زوریخ به وجود ۵ دانشگاه پزشکی در سوئیس اشاره کرد و افزود: متأسفانه یکی از مشکلات کشور سوئیس تعداد ناکافی پزشکی عمومی است، در سال گذشته مجبور شدیم هزاران پزشک از خارج کشور جذب کردیم و تربیت پزشک مشکل بزرگی برای ما ایجاد کرده است و به همین دلیل می‌توانیم از تجارب ایران در این زمینه استفاده کنیم.

هیأت سوئیسی خواستار توسعه روابط علمی بین دانشگاه‌های ایران و سوئیس و ایجاد زمینه‌های همکاری مشترک در موضوعات تربیت پزشک عمومی، جمع‌آوری اطلاعات قدیمی پزشکی و استفاه از نرم‌افزارهای جدید برای ساخت بانک‌های داده‌های پزشکی، برگزاری کارگاه‌های علمی مشترک، گسترش نوآوری‌های دانش‌بنیان و فعالیت‌های اقتصادی شد.

در این نشست مارتین مایر، رییس بخش حفاظت منافع سفارت سوئیس در تهران، دکتر پاتریک ابیشر، رییس مؤسسه فدرال تکنولوژی لوزان، دکتر کریسپینو برگاماشی، رییس دانشگاه علوم و هنر کاربردی شمال غرب سوئیس، دکتر ماریو ال خوری، مدیرعامل مرکز الکترونیک و میکروتکنیک حضور داشتند.

 

همچنین دکتر لینو گوزلا، رییس مؤسسه فدرال تکنولوژی زوریخ، دکتر میشل هنگارتنر، رییس انجمن دانشگاه‌های سوئیس و رییس دانشگاه زوریخ، دکتر والتر استین لین، رییس کمیسیون تکنولوژی و نوآوری سوئیس، دکتر مارتین وترلی، رییس بنیاد ملی علوم سوئیس، مارو موروزی، رییس روابط بین‌الملل و دبیرخانه فدرال آموزش، پژوهش و نو آوری در این نشست حضور یافتند.