احتمال اُفت فشار در سرشاخه‌های شبکه گاز وجود دارد؛

درخواست وزیر نفت از مردم برای همکاری در مصرف بهینه گاز

وزیر نفت، با اشاره به پایداری توده هوای سرد حاکم بر کشور در روزهای آینده، امکان افت فشار گاز در استان‌های شمالی را محتمل دانست و تأکید کرد: از مردم درخواست می‌کنم با مصرف بهینه و خاموش کردن بخاری اضافی یا گرم کردن حداقل فضا، دیگر هموطنان را یاری کنند. به گزاش مناقصه‌مزایده به نقل […]

وزیر نفت، با اشاره به پایداری توده هوای سرد حاکم بر کشور در روزهای آینده، امکان افت فشار گاز در استان‌های شمالی را محتمل دانست و تأکید کرد: از مردم درخواست می‌کنم با مصرف بهینه و خاموش کردن بخاری اضافی یا گرم کردن حداقل فضا، دیگر هموطنان را یاری کنند. به گزاش مناقصه‌مزایده به نقل از وزارت نفت، جواد اوجی؛ در تشریح وضع گازرسانی در کشور، اظهار کرد: با توجه به موج بی‌سابقه سرمای فراگیر و پایدار در اسفندماه، مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری در روزهای اخیر با جهش و به‌صورت تصاعدی بالا رفته است و در صورت تداوم همین فشار مصرف، احتمال افت فشار گاز در سرشاخه‌های شبکه گازرسانی در استان‌های شمال غرب، شمال و شمال‌شرق وجود دارد. وی افزود: از عموم هموطنان درخواست می‌کنم با خاموش کردن یک بخاری اضافی یا کاهش دمای سیستم گرمایش مرکزی و یا گرم کردن یک اتاق در منازل و محیط کار، خادمان خود در وزارت نفت را در تأمین گاز برای دیگر هموطنان به‌ویژه در نیمه شمالی کشور یاری کنند. وزیر نفت، با بیان اینکه هم‌اکنون همه مراکز تولید، پالایش، ایستگاه‌های تقویت فشار و شبکه انتقال و توزیع گاز با حداکثر ظرفیت ممکن عملیاتی هستند و همه کارکنان عملیاتی صنعت نفت در آماده‌باش ۲۴ ساعته قرار دارند، گفت: شبکه گاز هم‌اکنون در حداکثر توان تولید و انتقال و توزیع قرار دارد و در صورت تداوم جهش مصرف به‌ویژه در روزهای آینده که پیش‌بینی استمرار کاهش دما وجود دارد، احتمال افت فشار گاز وجود دارد و عبور از این وضع تنها با همکاری مضاعف مردم امکان‌پذیر است.
دولت کاهش مصرف را از خود آغاز کرده است
اوجی؛ با اشاره به اینکه دولت کاهش مصرف را از خود آغاز کرده است و هم‌اکنون در همه محیط‌های اداری و ستادی وزارت نفت وسایل گرمایشی خاموش و یا تنظیم دما ۱۸ تا ۲۲ درجه اعمال می‌شود، یادآور شد: دولت، وزارتخانه‌ها و اداره‌های دولتی را به مصرف بهینه ملزم می‌کند و شرکت ملی گاز ایران بر این موضوع نظارت دارد. وی گفت: اجرای راهکارهای مصرف بهینه از جمله خاموش کردن بخاری اضافی، کاهش یک یا دو درجه‌ای دمای سیستم‌های گرمایش مرکزی، استفاده از لباس گرم در محیط کار و منازل، نصب پرده‌های ضخیم و جلوگیری از تلفات گرمایی نقشی تعیین‌کننده در تأمین پایدار گاز برای عموم هموطنان دارد. غلامرضا کوشکی؛ رئیس مرکز راهبری گاز کشور، اظهار داشت: حجم مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری در هفتم اسفندماه به ۶۶۵ میلیون مترمکعب رسید و رکورد مصرف امسال ثبت شد. وی افزود: سابقه نداشته رکورد مصرف گاز طبیعی در سال، اسفندماه ثبت شود و پیش‌بینی می‌کنیم در روزهای آینده با توجه به تداوم سرما حجم مصرف روزانه به ۶۸۰ میلیون مترمکعب هم برسد. رئیس مرکز راهبری گاز کشور، گفت: اکنون شبکه گاز بعضی شهر‌ها در استان‌های گلستان، مازندران، گیلان و خراسان‌رضوی و خراسان‌شمالی و خراسان‌جنوبی شرایط بحرانی دارند و نیاز به صرفه‌جویی و دقت لازم است و درخواست می‌کنیم پویش هر خانه یک اتاق گرم اجرا شود. کوشکی؛ گفت: هموطنان زمانی که از منزل خارج می‌شوند سیستم‌های گرمایشی را خاموش کنند تا بتوان با مدیریت مصرف این روز‌ها را بدون مشکل سپری کنیم. به گفته وی، بیش‌ترین مصرف گاز به ترتیب متعلق به استان‌های تهران، اصفهان و خراسان‌رضوی است.