نقش بورس کالا در اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال

نقش بورس کالا در اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال یک استاد دانشگاه ایجاد رقابت سالم در فضای کسب و کار را از الزامات تحقق اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: با جلو‌گیری از رانت‌های مالی و اطلاعاتی، بازار سرمایه می‌تواند نقش بی‌بدیلی ایفا کند. به گزارش فارس، مالک‌رحمتی، استاد دانشگاه با اشاره به شعار امسال گفت: […]

نقش بورس کالا در اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال

یک استاد دانشگاه ایجاد رقابت سالم در فضای کسب و کار را از الزامات تحقق اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: با جلو‌گیری از رانت‌های مالی و اطلاعاتی، بازار سرمایه می‌تواند نقش بی‌بدیلی ایفا کند.

به گزارش فارس، مالک‌رحمتی، استاد دانشگاه با اشاره به شعار امسال گفت: در سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال یکی از اثرگذار‌ترین نهاد‌ها برای تحقق عملی این استراتژی نظام بازار سرمایه کشور است که می‌تواند به عنوان موتور محرک اقتصاد کشور عمل کند.

وی ادامه داد: هر چند که بازار سرمایه دماسنج اقتصاد واقعی است ولی با نقش‌آفرینی که این بازار به ویژه در بورس کالا در شرایط فعلی اقتصاد ایران می‌تواند انجام بدهد نتایج آن به رشد جهشی اقتصاد و رونق تولید ملی منجر خواهد شد.

مالک رحمتی با بیان این‌که در سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال باید هدف‌گذاری دو برابر شدن حجم بازار سرمایه یک اولویت اساسی باشد، گفت: همه بازیگران و دست‌اندرکاران اقتصادی کشور باید به تحقق این مهم کمک کنند تا یکباره شاهد جهشی واقعی در مردمی کردن اقتصاد کشور باشیم. یعنی بسیاری از شرکت‌های دولتی در سال جاری واقعاً باید خصوصی‌سازی شده و به مردم واگذار شود. وقتی شرکتی واگذار می‌شود و مردم سهامدار می‌شوند آثار مثبتی را به همراه دارد که از جمله آن می‌توان تعلق خاطر مردم برای استفاده از تولید و محصول آن بنگاه اقتصادی اشاره کرد.

وی افزود: این موضوع در حالی منجر به رونق تولید ملی و ایرانی خواهد شد که از محل درآمد حاصل از این واگذاری‌ها دولت می‌تواند بسیاری از پروژه‌های نیمه‌تمام و یا توسعه‌ای خود را اجرا کند و به نوعی تأمین مالی ارزان انجام پذیرد. همچنین این موضوع شفافیت در عملکرد را نیز به همراه خواهد داشت که بهترین و آسان‌‌ترین راه برای مبارزه و جلوگیری از فسادهای مالی و رانتی است .

عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در ادامه عنوان‌کرد: بخش خصوصی و سایر نهاد‌های غیردولتی و عمومی باید امسال در عرضه شرکت‌های خود در بازار سرمایه اقدام اساسی و اثر‌گذار انجام دهند تا ضمن استفاده از مزایای یاد شده در معرفی محصولات خود نقش اثرگذاری ایفا کنند؛ زیرا وقتی سهام شرکتی در بازار عرضه می‌شود، به‌دلیل وجود بیش از ۷ میلیون کد معاملاتی حقیقی و حقوقی در بازار سرمایه ایران، بهترین معرفی و تبلیغات برای آن شرکت و محصولات تولیدی آن به وجود می‌آید.

وی با اشاره به این‌که این شناخت در رونق تولید ملی و داخلی نقش به‌سزایی دارد، تأکیدکرد: وقتی تولید داخلی رونق می‌گیرد به تبع آن اشتغال پایدار هم محقق می‌شود، بنابراین یکی از اثر بخش‌‌ترین راهکار‌ها برای فعال‌سازی شرکت‌ها و رونق تولید داخل و ایجاد و تقویت اشتغال پایدار سوق دادن شرکت‌ها و مردم به سمت بازار سرمایه است.

رحمتی معتقد است اگر در سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال بتوان تعداد شرکت‌های حاضر در بورس و فرابورس و حجم معاملات بورس کالا و انرژی را دو برابر کرد به‌طور حتم در مقوله رونق تولید داخلی، رفع بیکاری و رشد اقتصادی نتایج قابل توجهی خواهیم داشت.

وی افزود: یکی دیگر از راه‌هایی که به اشتغال و تولید کمک شایانی انجام می‌دهد ارتباط اثر‌گذار بین صنعت و دانشگاه است که چندین دهه است در این زمینه صحبت و برنامه ارایه می‌شود ولی آن‌طوری که باید تحول ایجاد کند، محقق نشده که با راه‌اندازی و تقویت نقش بورس، ایده و نوآوری این مهم زودتر به نتیجه می‌رسد.

به باور این استاد دانشگاه باید در سال جاری بسیاری از این ایده‌ها و خلاقیت‌ها و نوآوری‌های جوانان این مرز و بوم با سرعت قابل توجهی از طریق بورس به صنعت و تولید وصل شود تا ضمن بهره‌مندی مردم از نتایج این ابتکارات، منجر به ایجاد اشتغال نیز بشود چرا که این راهی است که در افزایش کمی و کیفی تولیدات داخلی مؤثر بوده و کشور را از بسیاری از واردات می‌تواند بی‌نیاز کند.

وی ادامه‌داد: از ثروت‌های بزرگ این کشور به غیر از نفت و گاز و معدن، نیروی انسانی تحصیل‌کرده آماده به‌کار است که امروزه از آن غافل هستیم. این حجم نیروی انسانی با روحیه کاری و خلاقیت، تحولی می‌توانند در اقتصاد به وجود آورند که در این میان بورس و بازار سرمایه می‌تواند به عنوان پلی بین نخبگان دانشگاهی و صنعت عمل کند و با عرضه و وصل ایده‌ها و اختراعات و نوآوری، این نخبگان به تولید و سرمایه‌گذاری رشد و جهشی را در اقتصاد ملی شاهد خواهیم بود.

رحمتی ایجاد رقابت سالم در فضای کسب و کار را یکی دیگر از الزامات تحقق اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: با جلوگیری از رانت‌های مالی و اطلاعاتی بازار سرمایه می‌تواند نقش بی‌بدیلی ایفا کند به عنوان مثال بورس کالا می‌تواند این فضای رقابت سالم در عرضه کالای ایرانی را به وجود آورد تا جلوی واردات بی‌رویه گرفته شود .

وی افزود: بورس کالا باید در راستای تحقق شعار سال، برنامه جامعی را برای رساندن کالای تولید داخل به دست مصرف‌کننده با رعایت تمامی استاندارهای کیفیت ارایه نماید از این طریق می‌شود به تولید با کیفیت تولیدکننده داخلی کمک کرد و محصول ایرانی را با کیفیت خوب و قیمتی مناسب، به مصرف‌کننده رساند.

رحمتی ابراز امیدواری کرد: با هم‌افزایی و همفکری بین همه مسؤولان دولت و فعالان بخش خصوصی، دولتی و غیردولتی سال پیش‌رو سال توسعه و رشد بازار سرمایه کشورمان باشد، هر چند برای تسریع در این رشد نیازمند برخی اصلاحات اساسی در نظام بانکی کشور به ویژه در کاهش نرخ تسهیلات و سود سپرده‌های بانکی و برخی قوانین مالیاتی و تأمین احتماعی هستیم .

 

وی در خاتمه با پیش‌بینی روند بازار سهام تا انتخابات ریاست جمهوری گفت: بازار در ۳ ماهه اول در حالت تعادل بوده و هر کاهش و افزایشی بیش‌تر هیجانی و ناشی از فضای حاکم بر انتخابات خواهد بود اما در کل سال ٩٦با فعالیت‌هایی که دولت و بخش خصوصی در راستای حمایت از بازار سرمایه در مسیر اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال از جمله اصلاح نظام بانکی و ارایه بسته حمایتی از تولید داخلی، انجام خواهند داد سال همراه با رشد بازار سرمایه خواهد بود.