نقش‌آفرینی مثبت بازارسرمایه در هدایت منابع به سمت تولید

گروه بازارسرمایه ـ عضو سابق هیئت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار، با اشاره به نقش‌آفرینی مثبت بازارسرمایه در هدایت منابع به سمت تولید، بیان کرد: بهتر است متولیان اقتصادی اقدامی را در پیش بگیرند تا زمینه پیش‌بینی‌پذیری و ثبات اقتصادی فراهم شود. به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از سنا، محسن خدابخش؛ با اعلام اینکه […]

گروه بازارسرمایه ـ عضو سابق هیئت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار، با اشاره به نقش‌آفرینی مثبت بازارسرمایه در هدایت منابع به سمت تولید، بیان کرد: بهتر است متولیان اقتصادی اقدامی را در پیش بگیرند تا زمینه پیش‌بینی‌پذیری و ثبات اقتصادی فراهم شود. به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از سنا، محسن خدابخش؛ با اعلام اینکه اکنون باید سهامداران به ارزشمندی دارایی خود در بازار سهام توجه داشته باشند، اعلام کرد: دارایی‌های در اختیار سرمایه‌گذاران دارای یک ارزش ذاتی است که باید به‌طور حتم در زمان خرید و فروش مورد توجه قرار گیرد. وی خاطرنشان کرد: پیشنهاد ما این است که سرمایه‌گذاران در زمان معامله دارایی‌ها، مسائل مختلف اقتصادی را مورد ارزیابی قرار دهند و نسبت به حفظ دارایی‌هایی که با نرخی کمتر از ارزش ذاتی معامله می‌شود، اقدام کنند. خدابخش؛ به وجود سیکل‌های اقتصادی در علم اقتصاد و تأثیر آن بر معاملات دارایی‌‌ها، تأکید کرد و گفت: این سیکل‌‌ها نمی‌توانند فقط تأثیرگذار بر یک بازار مانند مسکن یا خودرو باشند، بلکه همیشه تأثیر مسائل مختلف اقتصادی به مرور از یک بازار به بازار دیگر منتقل شده است. عضو سابق هیئت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار، ادامه داد: ممکن است وجود این مسائل و نیز خرید و فروش‌های مداوم، سرمایه‌گذاران را دچار اشتباه کند و از عایدی و بازدهی‌هایی که باید از دوره‌های مختلف اقتصادی کسب کنند، باز بمانند.

چرخش جذابیت سرمایه‌گذاری در بازارهای مختلف

وی به انتقال جذابیت سرمایه‌گذاری در بازارهای مختلف تأکید کرد و اظهار داشت: سرمایه‌گذاران باید به‌طور حتم این مسئله را در دوره‌های مختلف اقتصادی و در خرید و فروش دارایی‌های خود مورد توجه قرار دهند. خدابخش؛ به مسئولیت اجتماعی سرمایه‌گذاران در اقتصاد کشور اشاره کرد و افزود: سرمایه‌گذاران نباید در برهه‌های مختلف و تحت‌تأثیر اتفاقات پیش‌آمده به مشکلات اقتصادی دامن بزنند. وی، سرمایه‌گذاری در دارایی‌های مختلف را جزء مسائل حائزاهمیت در اقتصاد کشور عنوان کرد و گفت: پرداخت سود شرکت‌ها به سهامداران، نشان‌دهنده تولید آن شرکت و نیز فعالیت در محیط واقعی اقتصاد است که سرمایه‌گذاران باید این موضوع را مورد توجه قرار دهند. خدابخش؛ تأکید کرد: انجام بررسی‌های مختلف مانند مسئله مربوط به تورم در اقتصاد از جمله اقداماتی است که سرمایه‌گذاران می‌توانند با بررسی آن، نسبت به سرمایه‌گذاری مازاد منابع خود تصمیم‌گیری کنند. خدابخش؛ معتقد است که بازارسرمایه می‌تواند به خوبی در حوزه هدایت منابع به سمت تولید نقش‌آفرینی کند.

تغییر روش عرضه اولیه شرکت‌ها در بازار سهام

عضو سابق هیئت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار، به تغییر روش عرضه اولیه شرکت‌ها در بازار سهام اشاره کرد و گفت: عرضه اولیه از طریق سلب حق تقدم از جمله اقدامات مثبتی بود که در دستور کار قرار گرفت. وی ادامه داد: عرضه اولیه از طریق سلب حق تقدم باعث می‌شود سرمایه‌های به دست آمده به صورت کامل در اختیار شرکت‌ها قرار بگیرد، این در حالی است که در گذشته این سرمایه‌ها در اختیار سهامداران عمده بود. این مسئله نشان‌دهنده آن است که بازارسرمایه در حال هدایت سرمایه‌ها به سمت مولدمحوری است. مدیر اسبق نظارت بر بورس‌های سازمان بورس و اوراق بهادار، ادامه داد: با توجه به اینکه مباحث اقتصادی تأثیرگذار در کسب بازدهی سرمایه‌گذاران در بازارهای مختلف است اما بررسی بازارهای مختلف نشان‌دهنده آن است که بازارسرمایه در مقایسه با سایر بازار‌ها در برهه زمانی پنج و ۱۰ ساله بازدهی معقولی را به همراه داشته است.

ایجاد ثبات اقتصادی در کشور

وی با بیان اینکه بهتر است متولیان اقتصادی اقدامی را در پیش بگیرند تا زمینه پیش‌بینی‌پذیری و نیز ثبات اقتصادی فراهم شود، گفت: انتظار می‌رود تصمیم‌گیری‌‌ها مانع از ضرر سهامداران و تغییر ریل ناگهانی مسیر فعالیت شرکت‌های بورسی شود. خدابخش؛ اظهار داشت: در گذشته برخی اقدامات مانند عوارض صادراتی در مواد خام و نیمه‌خام و تغییر در فرمول نرخ خوراک زمینه‌ساز تغییر مداوم سهامداران برای انتخاب سهام در بازار بود. مدیر اسبق نظارت بر بورس‌های سازمان بورس و اوراق بهادار، در پایان گفت: همین تلاطمات باعث تردید سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در بورس می‌شود، بنابراین انتظار‌ها این است که سیاست‌گذاران اقتصادی به منظور جلوگیری از ایجاد نوسانات در بازار مباحث مهم و تأثیرگذار بر این بازار را در نظر بگیرند.