پوست حیوانات روی تن خودشان زیباست!

پوست حیوانات روی تن خودشان زیباست! هنوز زمان زیادی از دورانی نگذشته که تصور همه به خصوص برندهای لوکس مطرح از لاکچری بودن، استفاده از پوست حیوانات در پوشاک و اکسسوری‌ها بود. به گزارش سینا‌پرس در سال‌های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ برندهای لوکس مطرحی مثل گوچی، بربری، مایکل کورس، ورساچه و تام‌فورد استفاده و فروش پوست […]

پوست حیوانات روی تن خودشان زیباست!

هنوز زمان زیادی از دورانی نگذشته که تصور همه به خصوص برندهای لوکس مطرح از لاکچری بودن، استفاده از پوست حیوانات در پوشاک و اکسسوری‌ها بود.

به گزارش سینا‌پرس در سال‌های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ برندهای لوکس مطرحی مثل گوچی، بربری، مایکل کورس، ورساچه و تام‌فورد استفاده و فروش پوست و خز طبیعی حیوانات را در برندهای خود ممنوع کردند. این در حالی بود که بسیاری از مجلات، فروشگاه و همچنین فعالان دنیای مد و فشن به‌طور همزمان با تحریم خز و پوست حیوانات، حمایت خود را از این حرکت نشان دادند.

در سال گذشته فرانسه، نروژ، بلژیک و لوکزامبورگ قوانینی را برای پایان دادن به تولید خز تصویب کردند و در حال حاضر ایرلند، لهستان، دانمارک، لیتوانی و استونی نیز این قوانین را در دستور کار پارلمان خود قرار دادند.

هر ساله، میلیون‌ها حیوان به خاطر پوستشان و تنها برای ارضای یک هوس انسانی کشته می‌شوند. تخمین زده شده که ۸۵ درصد از این حیوانات در مزارع خز پرورش می‌یابند. این در حالی است که خرگوش، روباه‌ها و در برخی از کشور‌ها حتی گربه‌ها و سگ‌ها، در قفس‌های کوچک محدود و در شرایط غیرقابل قبول و غیربهداشتی محبوس هستند و اغلب به صورت ظالمانه‌ای یا به صورت شوک الکتریکی کشته می‌شوند.

خوشبختانه چند سالی است در بسیاری از نقاط جهان، فعالیت مزارع خز با توجه به در نظر گرفتن رفاه حیوانات و موارد اخلاقی ممنوع شده است. نخستین کشور‌ها که این ممنوعیت را اجرا کردند، بریتانیا، در سال ۲۰۰۰ و اتریش در سال ۲۰۰۴ بودند.

همچنین دیگر کشورهایی که مزارع خز را ممنوع کرده‌اند هلند، کرواسی، اسلوونی، بوسنی و هرزگوین، صربستان، جمهوری مقدونیه، و ژاپن بودند. در ایالات متحده، در برخی از ایالت‌ها قوانین و مقررات در این مورد معرفی شده است، که شامل مواردی همچون ممنوعیت نگهداری روباه در قفس، یا ممنوعیت به‌کار بردن شوک الکتریکی است.

مقامات آلمانی به تعطیلی ۶ مزرعه خز رأی داده‌اند. این اقدام پس از سال‌ها مبارزه و رایزنی با این مسأله برای ممنوعیت مزارع خز در این کشور، انجام شده است.

وضعیت اسفبار حیواناتی که پوست گرانبها دارند

وضعیت حیوانات در پرورشگاه‌های خز بسیار اسفبار است. در این پرورشگاه‌ها، حیوانات سراسر زندگی چند ماهه خود را در قفس‌های کوچک یا فوق‌العاده کوچک بدون هیچ ارتباطی با طبیعت، بدون امکان حرکت آزادانه، بدون هیچ سرگرمی، بدون دریافت هیچ عاطفه و گاهی بدون هیچ‌گونه ارتباط با همنوعان خود می‌گذرانند تا روز سیاهِ کندن پوست آنها فرا برسد.

 این حیوانات به شدت مستأصل هستند و علائم بارز افسردگی شدید و جنون را نشان می‌دهند. در سال‌های اخیر بعضی از کشورهای غربی قوانینی برای بهبود جزیی شرایط زندگی این حیوانات (مانند بزرگ‌تر کردن سایز قفس‌ها) تصویب کرده‌اند ولی حتی همین قوانین بسیار بدوی هم هنوز به درستی به اجرا گذاشته نشده‌اند و صنعت خز، با ترفندهای مختلف مانند سابق به نگهداری و پرورش حیوانات در جهنم ادامه می‌دهد.

وضعیت حیواناتی که در طبیعت زندگی می‌کنند و در تله‌ها گرفتار می‌شوند، هم چندان بهتر از وضعیت حیوانات پرورشی نیست. دردی که این حیوانات هنگام گرفتار شدن در تله‌های آرواره‌ای یا سیمی می‌کشند غیرقابل تصور است. بعضی از حیوانات موفق می‌شوند دست یا پای خود را که در تله گیر کرده است، قطع کنند و در حال خونریزی شدید فرار کنند ولی بیش‌تر حیوانات باید ساعت‌‌ها و حتی روز‌ها در این حالت درد و خونریزی و گرسنگی و تشنگی بمانند تا خودشان بمیرند و یا سرانجام شکارچی‌‌ها سر برسند و آنها را بکشند.

بزرگ‌ترین صادرکنندگان خز دنیا، چین، روسیه، کانادا و اروپا هستند. در اتحادیه اروپا، ۶ هزار پرورشگاه خز وجود دارد. اتحادیه اروپا تولید‌کننده ۶۳ درصد پوست راسو و ۷۰ درصد پوست روباه دنیاست.

دانمارک تا قبل از پیوستن به این قوانین، بزرگ‌ترین تولید‌کننده اروپایی بود. چرا که، ۲۸ درصد پوست راسوی دنیا را تولید می‌کند. مهم‌ترین تولید‌کنندگان بعدی، چین، هلند، ایالات بالتیک و آمریکا هستند.

براساس این گزارش، این قانون دربردارنده مقررات سختی برای پرورش حیوانات خزدار است. بنابراین، این خبر خوبی برای نجات زندگی حیوانات بی‌شماری است و امیدواریم هرچه زودتر منتظر اجرای چنین قوانینی در دیگر کشور‌ها نیز باشیم.